Podziel się wrażeniami!
Witam Serdecznie
Jestem posiadam Sony A200, i pytanie brzmi czy istnieje możliwość zainstalowania tzw siatki pomocniczej lub linie pomocnicze. Wiem że Canony mają i to jest fajna sprawa, gdyż można zrobić poprawne zdjęcia.
Dzięki za odp
Deviant napisał(a):
, ale może kiedyś i w takie duperele wyposażą alphy...
wratislavian napisał(a):
oczywiscie, ze wyposazą, ale te droższe modele. bo tanie są po to żeby je kupić i zeby nie wystarczały. entry levele są po to żebyś kupił droższa lustrzanke tej samej firmy.
Ale w A700 za którą się rozglądam też nie jest w takie cuda wyposażona...
A900 to już za dużo dla mnie - nie potrzebny mi taki sprzęt. Chociaż pewnie i A900 nie jest tak wyposażona...?
Deviant napisał(a):
Ale w A700 za którą się rozglądam też nie jest w takie cuda wyposażona...
Czy ja napisałem gdziekolwiek wcześniej, że chciałbym mieć programowalny przycisk?
Czytać ze zrozumieniem potrafi coraz mniej osób w naszym kraju...
zatem odpowiedz na moje pytanie
Deviant napisał(a):
Czytać ze zrozumieniem potrafi coraz mniej osób w naszym kraju...
Lajam zgadzam się, ale jest "ale". W alfach punkty AF są bardzo zbliżone do siebie. A200 oferuje jeszcze cztery ukośne punkty pomiarowe w "rogach" i to jest także ok. A700 ich nie posiada - szkoda. Miałem przyjemność swego czasu pobawić się nikonem D40 i tam są tylko 3 punkty pomiaru AF - umieszczone w jednej, poziomej linii i oddalone od siebie tak, że całkiem przyjemnie mieści się twarz fotografowanej osoby, jeżeli używamy body do zdjęć pionowo.
A programowany przycisk - hmm...
A ja do wiekszosci zdjec uzywam centralnego punktu AF, blokuje wciskajac spust do polowy i lekko przesuwam kadr, żeby mieć obiekt w mocnym punkcie. To nie rozwiazuje Twoich problemow?
Jeżeli obiekt się porusza to nie rozwiązuje to moich problemów...