Podziel się wrażeniami!
witam
gdzieś przeleciało mi przed oczami że jest nowy soft do A300
jeżeli to prawda to prosze o info gdzie znajde, jezeli nie to również prosze o info i zamykam temat
pozdrawiam
RAFI
na bank się przesłyszałeś (jeśli oczywiście mowa o nowym firmware a nie software)
na przyszłość zaglądaj do źródła => SONY SUPPORT
narazie nie ma... chociaż też ucieszyłbym się gdyby poprawili parę funkcji w A350... chociażby bracketing, bo skok o 0,7 EV to żaden skok
Jacek80 napisał(a):
narazie nie ma... chociaż też ucieszyłbym się gdyby poprawili parę funkcji w A350... chociażby bracketing, bo skok o 0,7 EV to żaden skok
Lajam napisał(a):
Aż taka presja na HDR panuje?
Jacek80 napisał(a):
Lajam napisał(a):
Aż taka presja na HDR panuje?
może nie, że presja, ale lubię poeksperymentować poza tym, jeżeli chcę faktycznie zrobić HDRa to trzeba się streszczać z przestawianiem ręcznym, a dwa - trzeba uważać, żeby nie przestawić niechcący sprzętu... niestety czasami jedno wyklucza drugie
co do eksperymentowania, to wystarczy ci to co jest , czyli ręczne przestawianie parametrów.
Natomiast co do nowego firmware, trzebaby chyba stworzyć listę QnA czy FUCQue (frequent users' concurrent questions) i przykleić gdzieś na górze. Nowe pytanie o nowe firmware pojawia się jak bumerang jak stare spadnie gdzieś za kilka pierwszych wątków.
nie lepiej jedna fotka w RAWie, później PS i masz skoki o ile chcesz
nie....
zmieniając ekspozycję wywołując RAWy trzeba być bardzo ostrożnym (zwiększając EV zwiększamy szumy).....
innymi słowy, najlepszy jakościowo rozwiązaniem jest kilka ekspozycji lub bracketing
mam dobry filterem w PS do szumów, jeszcze takiego nie używałem, ninja
ciekawe jak robisz fotke z otwartym okiem ??
pozdrawiam