Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich użytkowników A 700. Mam taki problem. Otóż nabyłem A 700. Jestem z niego bardzo zadowolony ale dręczy mnie sprawa sygnału audio. Otóż jest on ledwo, ledwo słyszalny i to pod warunkiem, że wokoło panuje kompletna cisza. Jest tak przy potwierdzaniu ostrości jak i przy samowyzwalaczu. Czy wszystkie A 700 tak mają, czy to wada aparatu? Pomóżcie.
Nie jestem użytkownikiem a700, ale nie potrafię zaczaić o jaki sygnał audio Ci chodzi. To nie a77 żeby miało jakieś audio. No chyba, że się mylę
może o dźwięki systemowe? o ostrzeniu itp.?
cdn napisał(a):
stefanek napisał(a):
Witam wszystkich użytkowników A 700. Mam taki problem. Otóż nabyłem A 700. Jestem z niego bardzo zadowolony ale dręczy mnie sprawa sygnału audio. Otóż jest on ledwo, ledwo słyszalny i to pod warunkiem, że wokoło panuje kompletna cisza. Jest tak przy potwierdzaniu ostrości jak i przy samowyzwalaczu. Czy wszystkie A 700 tak mają, czy to wada aparatu? Pomóżcie.
cdn napisał(a):
Straszne OT będzie, ale muszę odpowiedzieć:
Suszenie trzyma mnie od Czarnego Lasu ...
Ale i merytorycznie, choć bez rozwiązania:
Już nie mam A77, i - podobnie jak kris - wyłączam te dźwięki natychmiast przy pierwszym włączeniu sprzętu. Bo strasznie mnie irytują. Zwłaszcza przy pracy.
Pracowałem kiedyś przy spektaklu w teatrze. I był szalony fotoreporter z pikającym Canonem.
Jakoś przeżył, ale tylko dlatego, że wyszedł z sali po spektaklu wcześniej niż ja :smileyevil:
cdn napisał(a):
Straszne OT będzie, ale muszę odpowiedzieć:
Suszenie trzyma mnie od Czarnego Lasu ...
cdn napisał(a):
Już nie mam A77 (...)
Witam. Proszę o wypowiedź użytkowników A 700. Ja mam BARDZO cichy sygnał ostrzenia. Czy to wina mego aparatu czy A 700 tak ma. Sygnał jest w użytkowaniu niesłyszalny. Słychać go tylko w kompletnej ciszy.Pozdrawiam.
stefanek napisał(a):
Witam. Proszę o wypowiedź użytkowników A 700. Ja mam BARDZO cichy sygnał ostrzenia. Czy to wina mego aparatu czy A 700 tak ma. Sygnał jest w użytkowaniu niesłyszalny. Słychać go tylko w kompletnej ciszy.Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi ale dla mnie to duży problem przy ostrzeniu manualnym. Żytnia tylko chce aby wysłać aparat a na tema 700 nie było kompetentnej osoby.
--------------
kris:
Łączenie postów. W celu dopisania treści proszę używać edycji postów ( przycisk "zmień" na dole swojego posta http://img221.imageshack.us/img221/381/zmie.jpg)
-------------
Moja Alfa ma tak od nowego. Przedtem mi przy AF nie przeszkadzało ale teraz było by bardzo pomocne. Szczególnie przy obiektywach M-42. Pozdrawiam.