anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sygnał audio w A 700

profile.country.pl_PL.title
k.stefanek
Początkujący

Sygnał audio w A 700

Witam :c37 wszystkich użytkowników A 700. Mam taki problem. Otóż nabyłem A 700. Jestem z niego bardzo zadowolony ale dręczy mnie sprawa sygnału audio. Otóż jest on ledwo, ledwo słyszalny i to pod warunkiem, że wokoło panuje kompletna cisza. Jest tak przy potwierdzaniu ostrości jak i przy samowyzwalaczu. Czy wszystkie A 700 tak mają, czy to wada aparatu? Pomóżcie. :(

21 ODPOW. 21
profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Nie jestem użytkownikiem a700, ale nie potrafię zaczaić o jaki sygnał audio Ci chodzi. To nie a77 żeby miało jakieś audio. No chyba, że się mylę

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

może o dźwięki systemowe? o ostrzeniu itp.?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

cdn napisał(a):

zapewne właśnie o te sygnały dźwiękowe chodzi - potwierdzenie ostrości itd.

stefanek napisał(a):

Witam :c37 wszystkich użytkowników A 700. Mam taki problem. Otóż nabyłem A 700. Jestem z niego bardzo zadowolony ale dręczy mnie sprawa sygnału audio. Otóż jest on ledwo, ledwo słyszalny i to pod warunkiem, że wokoło panuje kompletna cisza. Jest tak przy potwierdzaniu ostrości jak i przy samowyzwalaczu. Czy wszystkie A 700 tak mają, czy to wada aparatu? Pomóżcie. :(

Trudno jest ocenić, czy masz ciszej niż inni, czy wszystkie tak mają. Bo poziom dźwięku, który słyszymy jest kwestią indywidualną. Ba! Ja z automatu w każdym aparacie, którego używam mam te dźwięki wyłączone, bo przeszkadzają mi w pracy.

Jeśli masz wątpliwości możesz wysłać sprzęt do serwisu w celu sprawdzenia tej sprawy lub możesz poszukać w pobliżu właściciela a700 i porównać dźwięki wydobywające się z obu korpusów.

spoltrebor1ofcej
Początkujący

cdn napisał(a):

no tak jak zwykle masz rację :smileyhappy:

P.S. cdn - po co suszysz włosy bo masz mokre :P

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Straszne OT będzie, ale muszę odpowiedzieć:
Suszenie trzyma mnie od Czarnego Lasu ... 8-)

Ale i merytorycznie, choć bez rozwiązania:
Już nie mam A77, i - podobnie jak kris - wyłączam te dźwięki natychmiast przy pierwszym włączeniu sprzętu. Bo strasznie mnie irytują. Zwłaszcza przy pracy.
Pracowałem kiedyś przy spektaklu w teatrze. I był szalony fotoreporter z pikającym Canonem.
Jakoś przeżył, ale tylko dlatego, że wyszedł z sali po spektaklu wcześniej niż ja :smileyevil:

Lars..
Początkujący

cdn napisał(a):

Straszne OT będzie, ale muszę odpowiedzieć:
Suszenie trzyma mnie od Czarnego Lasu ... 8-)

Znam jeszcze kilkoro z podobnymi objawami... 8-)

cdn napisał(a):

Już nie mam A77 (...)

Mam nadzieję, że chciałeś napisać, że już nie masz A700...

k.stefanek
Początkujący

Witam. :c37 Proszę o wypowiedź użytkowników A 700. Ja mam BARDZO cichy sygnał ostrzenia. Czy to wina mego aparatu czy A 700 tak ma. Sygnał jest w użytkowaniu niesłyszalny. Słychać go tylko w kompletnej ciszy.Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

stefanek napisał(a):

Witam. :c37 Proszę o wypowiedź użytkowników A 700. Ja mam BARDZO cichy sygnał ostrzenia. Czy to wina mego aparatu czy A 700 tak ma. Sygnał jest w użytkowaniu niesłyszalny. Słychać go tylko w kompletnej ciszy.Pozdrawiam.

A czy nie będzie miarodajnej jak zastosujesz do moich propozycji? Osoby, które się wypowiedziały w tym wątku albo były właścicielami tego aparatu (ja i cdn) albo przez długi okres czasu mogły nią fotografować (trebor).

A może masz zabrudzony głośniczek?

k.stefanek
Początkujący

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi ale dla mnie to duży problem przy ostrzeniu manualnym. Żytnia tylko chce aby wysłać aparat a na tema 700 nie było kompetentnej osoby. :c22

--------------
kris:
Łączenie postów. W celu dopisania treści proszę używać edycji postów ( przycisk "zmień" na dole swojego posta http://img221.imageshack.us/img221/381/zmie.jpg)
-------------

Moja Alfa ma tak od nowego. Przedtem mi przy AF nie przeszkadzało ale teraz było by bardzo pomocne. Szczególnie przy obiektywach M-42. Pozdrawiam. :c69