Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich użytkowników A 700. Mam taki problem. Otóż nabyłem A 700. Jestem z niego bardzo zadowolony ale dręczy mnie sprawa sygnału audio. Otóż jest on ledwo, ledwo słyszalny i to pod warunkiem, że wokoło panuje kompletna cisza. Jest tak przy potwierdzaniu ostrości jak i przy samowyzwalaczu. Czy wszystkie A 700 tak mają, czy to wada aparatu? Pomóżcie.
Pozwól, że się upewnię...oczekujesz potwierdzenia dźwiękowego w trybie MF?
Nie ma szans na to bo w trybie MF nie ma potwierdzenia dźwiękowego, jedynie pokazuje się zielona kropka w wizjerze, przy czym aby ta kropka się pojawiła, obiektyw musi posiadać elektronikę.
Pozdrawiam,
Lars napisał(a):
cdn napisał(a):
cdn napisał(a):
Już nie mam A77 (...)
Mam nadzieję, że chciałeś napisać, że już nie masz A700...
Rozumiem. Ja mam bardzo , bardzo cichy -niesłyszalny dźwięko ostrzenia. Resztę spraw rozumiem.. Czy w kwestii sygnału może mi ktoś pomóc?
stefanek napisał(a):
Czy w kwestii sygnału może mi ktoś pomóc?
Dzięki. Rozumiem, że w A700 dźwięk ostrzenia powinien być słyszalny normalnie, to znaczy w miarę głośno..Tak? Po prostu mój egzemplarz ma wadę?
Błagam. Nie chciałbym tak od razu wysyłać do serwisu/koszt/, więc mam apel do użytkowników A700, a jest ich przecież sporo, o uwagi o sygnałach ostrzenia i propozycje odnośnie mojej sprawy.. Pozdrawiam.
stefanek napisał(a):
Błagam. Nie chciałbym tak od razu wysyłać do serwisu/koszt/, więc mam apel do użytkowników A700, a jest ich przecież sporo, o uwagi o sygnałach ostrzenia i propozycje odnośnie mojej sprawy..
stefanek napisał(a):
Błagam. Nie chciałbym tak od razu wysyłać do serwisu/koszt/, więc mam apel do użytkowników A700, a jest ich przecież sporo, o uwagi o sygnałach ostrzenia i propozycje odnośnie mojej sprawy.. Pozdrawiam.
Głośność to pojęcie względne. Bo nie określisz chyba jej w dB?
Nie wiadomo skąd jesteś, więc nikt Ci nie zaproponuje spotkania dla porównia.
EDIT:
Piotruso szybszy
Kochani! Jestem z Gdańska. A o subiektywność dźwięku, to powiem , że GO nie słychać. Może jest użytkownik A700 z Gdańska? Proszę o kontakt....