Podziel się wrażeniami!
Dzień Dobry
Mam zamiar nabyć obiektyw szerokokątny do A77, mam obecnie obiektyw z 2.8/16-50ssm i nie jestem szczególnie nim zachwycony Mam również dinozaura Sony DSC R1 z Carl Zeiss typu Vario Sonnar T* 24-120 mm - i no aż trudno uwierzyć kolorystyka, plastyka itp. zdjęć bardziej mi się podoba w dinozaurze - więc myślę o szerokokątnym od Zeissa , co moglibyście mi doradzić ?
dla APSC? Tylko CZ 16-35 2.8marlan napisał(a):
więc myślę o szerokokątnym od Zeissa , co moglibyście mi doradzić ?
marlan napisał(a):
Dzień Dobry
Mam zamiar nabyć obiektyw szerokokątny do A77, mam obecnie obiektyw z 2.8/16-50ssm i nie jestem szczególnie nim zachwycony Mam również dinozaura Sony DSC R1 z Carl Zeiss typu Vario Sonnar T* 24-120 mm
kris napisał(a):
dla APSC? Tylko CZ 16-35 2.8
Ach no tak....moja wewnętrzna awersja do ciemnych szkieł się obudziła....myślałem, że marlan nie będzie zainteresowany zmianą szkła ze światłem 2.8 na jednak ciemniejsze
DSC R1 z Carl Zeiss typu Vario Sonnar T* 24-120 mm
vs
A77 z Sony 2.8/16-50ssm
marlan napisał(a):
DSC R1 z Carl Zeiss typu Vario Sonnar T* 24-120 mm
vs
A77 z Sony 2.8/16-50ssm
No ale wybacz....te zdjecia nijak można porównać bo są wykonane w różnych warunkach oświetleniowych.
EDIT: Krisunio szybszy http://bajka107.blox.pl/resource/STRUS_PEDZIWIATR.jpg
NO wybacz nie mam 2 zdjęć zrobionych tymi dwoma aparatami w tych samych warunkach ale porównując ogólnie ileś set tam zdjęć różnych , podobają mi się bardziej te z DSCR1 -to subiektywne i nie oparte na super testach porównawczych, ale jak mam kupić obiektyw za kilka tysięcy to sprawdzam co się da ...
marlan napisał(a):
NO wybacz nie mam 2 zdjęć zrobionych tymi dwoma aparatami w tych samych warunkach ale porównując ogólnie ileś set tam zdjęć różnych , podobają mi się bardziej te z DSCR1 -to subiektywne i nie oparte na super testach porównawczych, ale jak mam kupić obiektyw za kilka tysięcy to sprawdzam co się da ...
Nie przeczę brak mi i jednego i drugiego, ale po kilku tysiącach zdjęciach zrobionych na obiektywie Sony za cholerę nie jestem zadowolony z żadnego, a na Zeissie nie miałem takich problemów ...