Podziel się wrażeniami!
I mamy test Sony A550
Wynik spoko:
(+) - plusy dodatnie - użyteczne
(-) - minusy ujemne - bezużyteczne
P.S - a na co mnie videło ? Oczywiście jak kto che to może sobie kupić kamerę.
Minusy można przyznać za wszystko:
A900 (-) bo nie ma lampy wbudowanej
(-) bo nie ma czułości 25 ISO do studia
(-) bo nie ma czułości 25800 ISO do reportażu
A700 (-) bo niby profi a ma programy tematyczne (i lampę wbudowaną)
itd...
Mimo wszystko i tak chyba ważniejsze jest co napisali niż jakaś subiektywna ocena punktowa (bo trudno po ilości plusów inaczej ją interpretować). Jak wybierałem aparat to przeczytałem wszystkie ich testy i szczerze powiedziawszy gdybym go wtedy czytał to bym się nie zastanawiał tylko kupił A550.
Jeśli dla kogoś wyznacznikiem wartości aparatu nie są jego możliwości i parametry tylko punkty to w zasadzie nie ma z nim o czym dyskutować
Mam A550 i po przeczytaniu testu nie zacząłem odczuwać że mam zły aparat … wręcz przeciwnie. Jakoś wady tam wymienione nie stanowią dla mnie problemu a zalety dają powody do sporego zadowolenia !
Sebol napisał(a):
Jakoś wady tam wymienione nie stanowią dla mnie problemu a zalety dają powody do sporego zadowolenia !
Tadeusz napisał(a):
I głównie, o to chodzi!
jareklubicz napisał(a):
no właśnie ja kupiłem zanim pokazały się jakiekolwiek testy i nie żałuje
z Thomasx-em planujemy w styczniu zrobić testy MF CHECK LV z A 550 podpiętą do sporego teleskopu i zobaczyć jak się ostrzy przy takim "większym" obiektywie
SZFENDAK napisał(a):
z Thomasx-em planujemy w styczniu zrobić testy MF CHECK LV z A 550 podpiętą do sporego teleskopu i zobaczyć jak się ostrzy przy takim "większym" obiektywie
SZFENDAK napisał(a):
Powiem szczerze, że też się zdziwiłem podsumowaniem, aż przeczytałem test jeszcze raz, bo myślałem, że coś przeoczyłem
Jednak widziałem zdjęcia z D90 i muszę przyznać Nikon trochę mniej szumi, ale to na pewno nie jest to aż taka różnica, jak przedstawiono w wynikach obu aparatów (jakość zdjęć/osiągi: D90-70/67pkt; A550-55/55pkt )
Faktycznie zabrakło obiektywizmu chyba, że dla każdej marki mają inna skalę porównawczą
thomasx napisał(a):
problem stanowi pogoda, lipna jak 150 na najblizsze dni