anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Test Sony A550

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Test Sony A550

I mamy test Sony A550

Pozdrawia Starosta :grin:
80 ODPOW. 80
profile.country.PL.title
Jacek80
Poszukiwacz

To ja wrzucę jeszcze jeden test 550-ki, trochę innego rodzaju.
Od razu mówię, że nie wczytywałem się w tekst, bo połowy nie rozumię, ale porównane są tam różne funkcje np zdjęcie zwykłe do zdjęcia wyostrzonego przez aparat, kolor zwykły w porównaniu z Vivid i innymi, porównanie poziomów DRO, HDR itd

Może komuś się przyda :)
http://www.digitalcamerareview.com/defa ... ewsID=4184

rafalik1
Poszukiwacz

A ja mam takie pytanko może wiecie jak wygląda z trwałość migawki a550 (oraz a500) czy sony podaje jakąś wytrzymałość tak jak np. przy a700 100 tysięcy cykli?? Szukam w internecie tego i nie mogę nigdzie znaleźć.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

rafalik1 napisał(a):

np. przy a700 100 tysięcy cykli??

osobiście znam egzemplarze A 700 o przebiegu 150 tyś. jeszcze nie serwisowane
wydaje mi się że tyle też spokojnie powinny wytrzymać migawki w A500/550

rafalik1
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał(a):

rafalik1 napisał(a):

np. przy a700 100 tysięcy cykli??

osobiście znam egzemplarze A 700 o przebiegu 150 tyś. jeszcze nie serwisowane
wydaje mi się że tyle też spokojnie powinny wytrzymać migawki w A500/550

Dzięki za informacje po prostu przed zakupem chciałem się dowiedzieć jak z wytrzymałością :)

dejmien
Nowicjusz

rafalik1 napisał(a):

Dzięki za informacje po prostu przed zakupem chciałem się dowiedzieć jak z wytrzymałością :)

Gwarantuję Ci, że zanim dojdziesz do 150 tyś, będziesz już 3 razy myśleć o zmianie na coś innego ;) Chomik nie daje spokoju. Chyba, że robisz 10 tyś. tygodniowo w co wątpie :)

Kopzz-----
Początkujący

Może ktoś widział: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10238 ?

Tak to jest gdy posiadacz "jednego słusznego systemu" bierze aparat znienawidzonego przez siebie producenta i zaczyna go testować bez zajrzenia do instrukcji obsługi :slight_smile:

oldguest
Początkujący

Niestety, ale portale z testami dzielą się na zwolenników Canona lub Nikona. Dlatego żaden inny system nie jest do końca obiektywnie oceniany. Ja czytam DFV. Tam są najbardziej obiektywne testy, chociaż wypowiedzi na forum już nie. Kupiłem A550 bez czytania testów i jestem zadowolony a wcześniej miałem A300.

UlCiAh-----
Początkujący

Cześć,

posiadam A500Y jakiś tydzień, niestety nie potrafię jeszcze wykorzystać jej możliwości...
(w tej kwestii wspieram się lekturą: "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej" Scott Kelby :c12 )

Ciekawostka: mój brat "zakochany" jest w Nikonach, nie starałam się więc go przekonać do Sony serii A... "Niechętnie" sięgnął po moją A500Y, aby zobaczyć co to młodsza siostra wymyśliła ^^ Po 30min oddał mi ją mówiąc jedynie "To nie taka amatorszczyzna jak myślałem, taki aparat może stać już na półce obok lustrzanek Nikona" ;)

Przy ocenie lustrzanek Sony Alfa powinno się dodatkowo uwzględnić stosunek cena/jakość/możliwości, uważam że pod tym względem Sony oferuje bardzo dużo w przystępnej cenie...
Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd! Od lustrzanki nie powinno się tego wymagać :rolling_eyes: Poza tym... jak byłaby możliwość nagrywania filmów negatywy poleciałyby za krótki czas trzymania baterii...
Takie "kombajny" to nie dla mnie... 8-)

Pozdrawiam :c2

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

UlCiAh napisał(a):

Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd! Od lustrzanki nie powinno się tego wymagać :rolling_eyes:

pytanie jakiego Nikona ma Twój brat - z nagrywaniem filmów ? I jest zadowolony z tego :shock:
bo z tego co ja wiem, to jest to bardzo niedopracowana funkcja - ot taki gadżet, który tylko w rękach wyjątków (np.Laforet, z dużym doświadczeniem, sprzętem pomocniczym, ludźmi i kasą ) daje fajne efekty, a na co dzień, jest to problematyczne rozwiązanie, które wymaga dopracowania.

Nie mniej jednak gratuluję zakupu 550tki, a brata możesz tylko pozdrowić i poklepać po ramieniu :smileymrgreen:

acinloop
Nowicjusz

Witamy w gronie zadowolonych użytkowników systemu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif

UlCiAh napisał(a):

"To nie taka amatorszczyzna jak myślałem, taki aparat może stać już na półce obok lustrzanek Nikona" ;)

Ja bym taki aparat postawił jednak na wyższej półeczce :D

UlCiAh napisał(a):

Przy ocenie lustrzanek Sony Alfa powinno się dodatkowo uwzględnić stosunek cena/jakość/możliwości, uważam że pod tym względem Sony oferuje bardzo dużo w przystępnej cenie...

Nie tylko Ty :smileythumbsup:

UlCiAh napisał(a):

Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd!

Niestety są ludzie którzy chcą mieć wszystko w jednym...