Podziel się wrażeniami!
I mamy test Sony A550
To ja wrzucę jeszcze jeden test 550-ki, trochę innego rodzaju.
Od razu mówię, że nie wczytywałem się w tekst, bo połowy nie rozumię, ale porównane są tam różne funkcje np zdjęcie zwykłe do zdjęcia wyostrzonego przez aparat, kolor zwykły w porównaniu z Vivid i innymi, porównanie poziomów DRO, HDR itd
Może komuś się przyda
http://www.digitalcamerareview.com/defa ... ewsID=4184
A ja mam takie pytanko może wiecie jak wygląda z trwałość migawki a550 (oraz a500) czy sony podaje jakąś wytrzymałość tak jak np. przy a700 100 tysięcy cykli?? Szukam w internecie tego i nie mogę nigdzie znaleźć.
rafalik1 napisał(a):
np. przy a700 100 tysięcy cykli??
SZFENDAK napisał(a):
rafalik1 napisał(a):
np. przy a700 100 tysięcy cykli??
osobiście znam egzemplarze A 700 o przebiegu 150 tyś. jeszcze nie serwisowane
wydaje mi się że tyle też spokojnie powinny wytrzymać migawki w A500/550
rafalik1 napisał(a):
Dzięki za informacje po prostu przed zakupem chciałem się dowiedzieć jak z wytrzymałością
Może ktoś widział: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10238 ?
Tak to jest gdy posiadacz "jednego słusznego systemu" bierze aparat znienawidzonego przez siebie producenta i zaczyna go testować bez zajrzenia do instrukcji obsługi
Niestety, ale portale z testami dzielą się na zwolenników Canona lub Nikona. Dlatego żaden inny system nie jest do końca obiektywnie oceniany. Ja czytam DFV. Tam są najbardziej obiektywne testy, chociaż wypowiedzi na forum już nie. Kupiłem A550 bez czytania testów i jestem zadowolony a wcześniej miałem A300.
Cześć,
posiadam A500Y jakiś tydzień, niestety nie potrafię jeszcze wykorzystać jej możliwości...
(w tej kwestii wspieram się lekturą: "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej" Scott Kelby )
Ciekawostka: mój brat "zakochany" jest w Nikonach, nie starałam się więc go przekonać do Sony serii A... "Niechętnie" sięgnął po moją A500Y, aby zobaczyć co to młodsza siostra wymyśliła ^^ Po 30min oddał mi ją mówiąc jedynie "To nie taka amatorszczyzna jak myślałem, taki aparat może stać już na półce obok lustrzanek Nikona"
Przy ocenie lustrzanek Sony Alfa powinno się dodatkowo uwzględnić stosunek cena/jakość/możliwości, uważam że pod tym względem Sony oferuje bardzo dużo w przystępnej cenie...
Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd! Od lustrzanki nie powinno się tego wymagać Poza tym... jak byłaby możliwość nagrywania filmów negatywy poleciałyby za krótki czas trzymania baterii...
Takie "kombajny" to nie dla mnie...
Pozdrawiam
UlCiAh napisał(a):
Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd! Od lustrzanki nie powinno się tego wymagać
Witamy w gronie zadowolonych użytkowników systemu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif
UlCiAh napisał(a):
"To nie taka amatorszczyzna jak myślałem, taki aparat może stać już na półce obok lustrzanek Nikona"
UlCiAh napisał(a):
Przy ocenie lustrzanek Sony Alfa powinno się dodatkowo uwzględnić stosunek cena/jakość/możliwości, uważam że pod tym względem Sony oferuje bardzo dużo w przystępnej cenie...
UlCiAh napisał(a):
Natomiast "minus" - brak możliwości nagrywania filmów... dla mnie to jakiś absurd!