Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem tu nowa nie mam jeszcze lustrzanki planuje kupić i mam zamęt w głowie, byłam w kilku sklepach i nie znalazłam 380 na półce można oczywiście zamówić, ale skoro nie wiem czy kupie to się mija z celem. Problem polega na tym, że owszem LV jest przydatne, ale wizjer też i nie wiem czy mi się wizjer spodoba miałam w ręku 350 dawno temu i ostatnio 230 i zaskoczyło mnie to, że przez wizjer wskaźniki są nieczytelne takie małe dla porównania złapałam canona i tam patrząc widział wyraźnie te parametry(nie wiem jak to się fachowo mówi) całą budowę mogę sobie w 3D oglądać na necie, ale jak wygląda patrzenie przez wizjer nie. Może mi ktoś powie jak sprawa wygląda, najlepiej jakieś 3D wizjerka. No i jeszcze pytanko 380 czy 350?
Czy są jeszcze inne lustrzanki z szybkim podglądem na żywo?
to może zamiast A380 -> A500
tańsza i lepsza
co do wielkości wizjera - zazwyczaj jeśli masz super ekran z LV to kosztem wielkości wizjera
więc podejrzewam, że Canon, o którym wspominałaś, pewnie nie miał LV
W sumie mam dylemat bo mam jeszcze na oku Nikon d5000 i Canon EOS 500D a co do Sony 500 to chyba jest droższa niż 380? Mam takie pytanko czy stabilizacja obrazu w korpusie, która jest w Alphach dużo daje amatorowi czy jest to raczej tik marketingowy.
Tik można mieć nerwowy na ten przykład.czarnakotka napisał(a):
czy stabilizacja obrazu w korpusie, która jest w Alphach dużo daje amatorowi czy jest to raczej tik marketingowy.
Wspomniałaś o nieczytelnych wskaźnikach w SONY 380. Ja mam ten model i wszysko mam czytelne, ale może miałaś do czynienia z sytuacją, która występuje u mnie. Ja mam wadę wzroku i ustawiam ostrość do swojego wzroku. Córka natomiast widzi dobrze, tak więc po tym jak ona robi zdjęcia ja muszę skorygować ostrość wizjera. Pozdrawiam i polecam SONY
czarnakotka napisał(a):
W sumie mam dylemat bo mam jeszcze na oku Nikon d5000 i Canon EOS 500D a co do Sony 500 to chyba jest droższa niż 380?
W sumie mam dylemat bo mam jeszcze na oku Nikon d5000 i Canon EOS 500D a co do Sony 500 to chyba jest droższa niż 380? Mam takie pytanko czy stabilizacja obrazu w korpusie, która jest w Alphach dużo daje amatorowi czy jest to raczej tik marketingowy.
tomek67 napisał(a):
co do 'rozbudowanego Auto ISO' - po co używać auto, skoro lepiej mieć nad tym kontrolę...
nie można wybrać czasu ? o czym Ty mówisz?
tomek67 napisał(a):
A to jest długie i dla mnie mało przydatne.