anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Antentenne - zdjęcia. Poczatkująca.

Antentenne
Początkujący

Antentenne - zdjęcia. Poczatkująca.

Witam serdecznie :c10

Juz jakiś czas temu dostałam aparat, ale dopiero niedawno zaczęłam fotografować. Tzn. nie wiem, czy można to nazwać fotografowaniem ;) ale zaczynam się powoli uczyć. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie :)

48 ODPOW. 48
Antentenne
Początkujący

Ej, bo popadnę w samozachwyt, tak nie można :( :slight_smile:
A tak na poważnie, Alcazar, kaska_s, lupus - dziękuję :)
Bardzo mi miło, aczkolwiek uważam, że przesadzacie :flushed:

Postaram się porobić jeszcze jakieś zdjęcia - ostatnio jestem tak zalatana, że nie ma czasu :smileyredface:

luki1975-----
Początkujący

Dziękuje bardzo tak narazie szybko spojrzałem na twoje zdjecia i opinie innych i oczywiście zgadzam sie z tymi pozytywnymi nie wiem czy były negatywne,widać że sa pomysły zamysł kompoozycyiny itd i bardzo fajnie tak trzymać

Antentenne
Początkujący

luki1975, dzięki ;)

Taki portrecik znad jeziora.. :

Creatoor
Początkujący

Może trochę dziwnie wygląda fotograf używający lampy błyskowej w jasny dzień, ale to jest klasyczny przykład na to, że nawet (a właściwie zwłaszcza) wtedy gdy słonko ładnie daje należy używać wypełnienia fleszowego do zniwelowania cieni jak na przykład ten na prezentowanym zdjęciu (że o jakimś dyfuzorze nie wspomnę).
Pozdrawiam

Antentenne
Początkujący

Creatoor napisał(a):

Może trochę dziwnie wygląda fotograf używający lampy błyskowej w jasny dzień, ale to jest klasyczny przykład na to, że nawet (a właściwie zwłaszcza) wtedy gdy słonko ładnie daje należy używać wypełnienia fleszowego do zniwelowania cieni jak na przykład ten na prezentowanym zdjęciu (że o jakimś dyfuzorze nie wspomnę).
Pozdrawiam

Próbowałam własnie z lampą również, ale wychodziły strasznie nienaturalne... A o dyfuzorach jak na razie nie mam niestety pojęcia :smileyredface:

Creatoor
Początkujący

Antentenne napisał(a):

Próbowałam własnie z lampą również, ale wychodziły strasznie nienaturalne...

Być może wynikało to z tego, że błysk był zbyt silny. Rzuć okiem na str. 62 instrukcji, mowa tam o regulacji mocy błysku. Światło flesza nie może dominować, czyli być silniejsze od zastanego jeśli ma to być wypełnienie tylko. Musiałabyś poeksperymentować. A dyfuzory to nic strasznego to po prostu coś jak białe płótno umieszczone między światłem (słońcem tutaj) a twarzą modela, coś co rozproszy ostre światło. Ale spokojnie, nie od razu Rzym zbudowano.
:c10

Rest-----
Początkujący

... zdjęcie 14 - super! Duży plus za ujęcie i za pomysł. :c4

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Masz przy sobie chusteczkę higieniczną? Białą. Wystarczy ją przed lampą umieścić i masz załatwiony dyfuzor i ograniczenie mocy błysku równocześnie :thumbsup:
A czy ją złożyć na pół, na cztery czy jeszcze bardziej - to kwestia eksperymentu - ale to przecież cyfrówka, nieudane próby można skasować.

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
Kierniak
Nowicjusz

Dołączam się do reszty - 14 bardzo "smaczna". Pozdrawiam.