anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BARI1503

bari1503
Początkujący

BARI1503

:smileyredface:

55 ODPOW. 55
witsu------
Początkujący

Witaj na forum :-)
Ja tam się śmiać nie zamierzam. Postaram się w kilku słowach napisać coś o twoich zdjęciach. Na pierwszym razi mnie nietrafiony balans bieli. Wszystko jest takie zimne. Do tego obiekt pokazany centralnie, a to jest be :-) Poczytaj trochę o zasadach kadrowania, np. tu:
http://szumofobia.pl/forum/showthread.php?t=14
Drugie zdjęcie lepsze, ale też zbyt centralnie i za dużo się dzieje w tle. Można było pokombinować z głębią ostrości.

profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

za witsu i jeszcze tylko dodam, że trawka leci w prawo.

bari1503
Początkujący

Dzieki za komenty tak jak powqiedzialem dopiero sie ucze i zamierzam zapisac sie na jakis kurs moze postaram sie wstawic jeszcze dzis cos innego jakby z innej beczki pozdro dla was

bari1503
Początkujący
witsu------
Początkujący

Zamek w miarę OK, choć moim zdaniem wymaga dopieszczenia :-) Przede wszystkim usunąłbym te anteny? z baszt. Poza tym troszkę trzeba poprawić poziomy i podostrzyć. Moja wizja na szybko wygląda tak:

bari1503
Początkujący

NO NO zrobiles to fajnie a mozesz powiedziec jeszcze w jakim programie to robisz????

witsu------
Początkujący

Do obróbki używam darmowego programu GIMP. Ściągniesz go bez problemu z sieci. A linki do różnych tutoriali do tego programu zamieszczam w tym wątku:
viewtopic.php?f=31&t=3354

bari1503
Początkujący
profile.country.pl_PL.title
maro_ka
Początkujący

Mała prośba - zmniejszaj fotki do rozmiaru 800x600 i numeruj zdjęcia.
Zobacz jak to robią inni w swoich galeriach. Łatwiej oglądać i odnieść się do konkretnego zdjęcia.

Na temat zmniejszania zdjęć poczytaj LINK

Zdjęcia są lekko nieostre. Patrząc na niebo - nie bój się przymykać przysłony w tak jasne dni do wartości f8 - f11.

Kolejna sprawa to kadr - staraj się aby na zdjęciach panował porządek, zwracaj uwagę na to co dzieje się w kadrze.

Na zdjęciu drzewo222 pierwsze co rzuciło mi się w oczy to słup po prawej stronie :) Można było go uciąć.