anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brodziu :P

Brodziu666
Początkujący

Brodziu :P

Witam
wszystkich na forum jestem nowy! Widze, że niektorzy znaja sie na rzeczy tak wiec prosze o skomentowanie całego tego shi..!
http://www.flickr.com/photos/50856089@N05/" target="_blank
to jest link do mojej glerii! Mam nowy komputer i niestety nowy dysk który jest pusty! Nie mam zadnych zdjęc tylko to z tej galerii! Wszystkie te zdjęcia były robione alfa200+kit 18-70.
Posiadam rowniez od niedawna alfe 550 + kilka obiektywów ale zdjęcia z niej wstawie jak wszystko uporzadkuje! Pozdrawiam i prosze o komentarze

15 ODPOW. 15
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj Brodziu, na naszym forum.
Zapewne zapoznałeś się już z Regulaminem forum i Zasadami zamieszczania zdjęć w galerii?

Zdjęcia umieszczone na obcym serwerze na pewno z przyjemnością obejrzymy, jednak jeśli chcesz naszych komentarzy tutaj, to proszę jednak zamieszczać swoje prace w Galerii w sposób ogólnie przyjęty i opisany w Zasadach...
Chętnie przeczytamy również Twoje uwagi w galeriach innych użytkowników.
Pozdrawiam i zachęcam do wstawiania swoich zdjęć.

------------------------------
fotoamator
Brodziu666
Początkujący

Edytowałem post i dodałem troche zdjęc! Prosze o komentarze! to ten post tez edytuje:P

Brodziu666
Początkujący

dokładam troche zdjęć! Tamte powyzej widocznie są do Bani skoro nikt nie chce komentować! No nic bede sie starał! Proszę aby teraz ktoś skomentował moje wypociny! Pozdro
Zdjęcia można obejrzec w lepszej jakości
tutaj-> http://www.flickr.com/photos/50856089@N05/
Oto one:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj.
Cieszę się, że zastosowałeś się do rady i zamieszczasz zdjęcia tutaj. Na pewno prędzej czy później zdjęcia będą komentowane, szczególnie jeśli czymś się będą wyróżniać - pięknem lub kardynalnymi błędami ;)
Ale - nic na siłę! Takie apele:

Brodziu666 napisał(a):

Proszę aby teraz ktoś skomentował moje wypociny! Pozdro

skutkują może na fotka.pl, ale tu raczej zniechęcą. Jeśli będziesz zostawiał systematycznie swój rzeczowy/konstruktywny ślad w innych galeriach, a do tego Twoje zdjęcia się spodobają (lub nie) - doczekasz się.
Tymczasem spróbuję krótko coś napisać.
Pierwsza wrzutka - zachody dość banalne, choć ładne kolory; 553 - zupełnie mnie nie przekonuje: księżyc nad krzaczorami i jakieś latarnie nie z tej bajki... (Gdyby np. skadrować tak, by księżyc znalazł się między tymi lampami, poniżej, albo tuż nad nimi - coś by się działo, a tak...
k - ???
651 - najlepsze z nich, tylko w tle jakieś druty, zupełnie niepotrzebne...
Koncertowe - :c18 może i byłyby niezłe, ale moim zdaniem trochę za ciemne, choć 1736 nawet mi się podoba :smileythumbsup:
Ostatnia wrzutka...
...może nie jestem w nastroju, ale nie czuję jej. Może 12? :c18 i zabawne spojrzenie żuka z ostatniej :)
13 - czy to jest naturalne odbicie w wodzie? Wygląda to jakoś nienaturalnie.

I jeszcze jedno - łatwiej się pisze, gdy jakoś jednolicie będziesz numerował zdjęcia (niekoniecznie w nazwach plików - tylko w opisie).

Pozdrawiam

fotoamator
Brodziu666
Początkujący
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Brodziu666 napisał(a):

A teraz cos innego lecz w lipnej jakości! (za to przepraszam)

A tego to już zupełnie nie rozumiem :c7
Nie ma obowiązku wstawiania zdjęć na forum. Za to te, które wstawiamy, mają być najlepsze, przygotowane, dopieszczone. Jak uważasz, że zdjęcie jest marne, to raczej go nie umieszczaj - wstawianie "lipy" i przepraszanie za to - bez sensu :smileyrolleyes:
16 - podoba mi się, choć trochę male ;)

fotoamator
Brodziu666
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Brodziu666 napisał(a):

A teraz cos innego lecz w lipnej jakości! (za to przepraszam)

A tego to już zupełnie nie rozumiem :c7
Nie ma obowiązku wstawiania zdjęć na forum. Za to te, które wstawiamy, mają być najlepsze, przygotowane, dopieszczone. Jak uważasz, że zdjęcie jest marne, to raczej go nie umieszczaj - wstawianie "lipy" i przepraszanie za to - bez sensu :rolling_eyes:
16 - podoba mi się, choć trochę male ;)

mnie sie zdjecia podobaja! Chodzi o to ze nie mam ich na komputerze bo przepadły! Mam je na innej stronie i takie udało mi sie sciagnąć! Lubie je i chciałem sie nimi pochwalić! Dlatego wyszly takie male niestety:(

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Brodziu666 napisał(a):

mnie sie zdjecia podobaja!

Masz zapewne emocjonalny stosunek do nich :) więc to, że Tobie się podobają, nie znaczy, że są dobre.
O 16 pisałem, teraz dwa słowa o 19.
Fajne zdjęcie, ale fatalnie skadrowane. Najlepiej byłoby, gdybyś znalazł się z aparatem nieco niżej, ale i tak: lewy łokieć ucięty, a za plecami jest sporo miejsca, z góry za dużo przestrzeni - głowa nie musi i nie powinna być w środku kadru. Gdyby tak skadrować, byłoby świetne zdjęcie!
20 - podobnie. Dlaczego dzieci fotografujesz z góry? W zasadzie każdego należy fotografować z jego poziomu (wiem, sam też nie zawsze tak robię), czyli do dzieci przykucamy, czasem nawet warto się położyć, podobnie w przypadku zwierząt - pies lepiej wygląda sfotografowany aparatem pół metra nad ziemią niż z wysokości 1,5m. I nie można przesadzić w drugą stronę!

fotoamator
wojttexx
Początkujący

11. Hmm .. Ciekawe :thumbsup:

13. Byłoby super. Według mnie ta obróbka psuje to zdjęcie .. Masz moje jego oryginał ??