anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brus

profile.country.PL.title
Brus..
Poszukiwacz

Brus

Z góry dziękuje za opinie o moich fotkach
pozdrawiam Brus

141 ODPOW. 141
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Brus napisał(a):

Z góry dziękuje za opinie o moich fotkach

Witaj Brus :c37
1 - a dlaczego fotografujesz ucho pięknej damy ? Ja bym się skupił na tawarzy
2 - jak wyżej + dlaczego GO (głębia ostrości) jest ustawiona na ścianę ? Celowo, czy przypadkowo ?
3 - smutnie wyszło :| no i wg mnie źle dobrany balans bieli i ekspozycja na +1 EV
4 - pomysł może i dobry, ale wykonanie już nie (no ale trudne oświetleniowe warunki miałeś)
5 - jak dla mnie to za dużo się dzieje w kadrze i nie wiem co jest tematem - chmurki, budynek, ludzie na koncercie ? Jeszcze wspomnę o rzucającej się w oczy oświetleniowej scenie, która odwraca uwagę No i troszkę poruszone

Początkujący

Heja,

1,2 brak twarzy nie wiem co chciałeś pokazać poprzez te foty, chyba takie nie przemyślane pstryki.

3 dzidzia ładna, kolory blade, ładny bokeh uratował tło w którym z tyłu jest bałagan.

4 najciekawszy pomysł ale tak jak pisze Krisu wykonanie nie wyszło nie wiem czego ale czegoś mi brakuje, jakiegoś efektu, faktycznie jakby ciemniej było w kadrze a rozświetlony tylko dół pod kobietą.

5. mi się nawet podoba chmury zbierają się jak na jakąś zagłade i wierni wpatrujący się :)

pzdr

profile.country.PL.title
Brus..
Poszukiwacz

2-przechodziło sporo ludzi i szybko strzeliłem
5-za chmurami były błyskawice i było brak statywu
- dziękuje za szybki odzew

krzykiel-----
Początkujący

Witaj, na fachowe ocen to umie nie licz, ale dzidzi na 3-ujce jak dla mnie fajnie, (no i ta powaga sytuacji) :thumbsup: .

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

:c37
7 i 8 niemal identyczne. Reszta poobcinana. Dodatkowo 6 i 9 nie do końca ostre.
pzdr

profile.country.PL.title
Brus..
Poszukiwacz
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Z całej wrzuty jedynie 11, z tym, że obciął bym troche dołu - tak do tego sęczka.
12 - bardziej do galerii o pupilach (lub albumu rodzinnego), choć zdjęcie samo w sobie jest OK.

Motocyklowe... jakoś na nie - brak im tego czegoś... (może to wina zbyt krótkich czasów?) i w większości zbyt ciasno kadrowane.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam. :c37

Dlatego, że moi przedmówcy prawie wszystko już powiedzieli nie będę się za bardzo rozpisywał.
Jak dla mnie 11 jest najlepsza, ale tak jak Tadeusz napisał do obcięcia. ;)

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600