anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dejmien - Panna A.

profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

dejmien - Panna A.

Witam ;)

Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy :)

pozdrawiam, Damian :nauseated_face:

302 ODPOW. 302
krzyho4
Początkujący

To ja się może wypowiem nie tyle w kwestiach technicznych, co w kwestii estetycznej. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie podoba mi się sylwetka modelki. Podejrzewam, że to zasługa stroju, który powoduje, że piersi są nienaturalnie wysoko (odcięcie pod biustem plus bolerko dodatkowo podkreśla). Sądzę, że w innej pozie modelka wyglądałaby znacznie lepiej. Tak to widzę jako kobieta, ale wiem,że niektórym mocno uniesiony biust przypadnie do gustu.

wedlug mnie rowniez dziwnie wyglada :c8

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Ja chciałem napisać, że modelka wygląda bardzo 'landrynkowo' i jest to najdelikatniejsza forma wypowiedzi jaką potrafię zastosować...
Dla mnie niestety na nie...

dejmien
Nowicjusz

OK, dziękuję wszystkim za swoje spostrzeżenia :c37 byłbym wdzięczny za kolejne rady na przyszłość ;) Miło by było, gdyby też ktoś coś dodał czasem na temat samego zdjęcia, a nie tylko tego jaką pozycję przybrała 'modelka' oraz tego w jaki sposób jest ubrana/prezentuje siebie. Niestety nie zawsze mam wpływ na to, w czym 'modelka' pojawi się na zdjęciach, jedyne co - to mogę zasugerować jak ma się ustawić - chociaż moim zdaniem modelka z większym doświadczeniem doskonale wie jak ma prezentować swoje ciało, jak wygląda najefektywniej, czuje się swobodnie przed obiektywem. A co do wysokiego biustu - wygięcie pleców oraz spięcie łopatek spowodowała widoczne efekt - widocznie niekorzystny. To już takie tylko moje skromne wywody, nie chce odbiegać od tematu :) To takie tylko moje amatorskie pstryki...

Jeszcze raz chciałem podziękować za opinie! :)

oldguest
Początkujący

Co do samego zdjęcia to brakuje mi osobiście jakiegoś super ostrego fragmentu. Nie wiem czy to wina zdjęcia czy obróbki (zmniejszanie itp) ale lekko mgliste. Pozdrawiam

dejmien
Nowicjusz

Foto po zmniejszeniu zostało wyostrzone, ale w taki sposób, żeby nie przeostrzyć... Chociaż fakt faktem, mogłem jeszcze mocniej je przyostrzyć :)

dejmien
Nowicjusz

Emilka z pleneru w Sulejowie ;)

Monty-----
Poszukiwacz

To ta Pani,ktorej zdjecia zalewaja ostatnio nasze poczciwe Forum. :D

Co do zdjec...moze ja lekko slepawy ale oba deczko nieostre :c13

dejmien
Nowicjusz

Monty napisał(a):

To ta Pani,ktorej zdjecia zalewaja ostatnio nasze poczciwe Forum. :D

Co do zdjec...moze ja lekko slepawy ale oba deczko nieostre :c13

Racja, 135 1.8 na pełnej klacie i pełnej dziurze to przecież straszne mydło... :smileyhappy:

mamakuby
Poszukiwacz

O! Wolę zdjęcia w takiej scenerii niż studyjne. Szkoda tylko, że na 81 lampa za głową. Niemniej jednak przyjemne w odbiorze.

Michal.
Poszukiwacz

Szkoda tylko, że na 81 lampa za głową

jak aureola wygląda... i te niebieskie coś z lewej strony...
82 - łokieć ucięty

Monty napisał(a):

moze ja lekko slepawy ale oba deczko nieostre

nie no zdj są ostre, 1.8 daje na prawdę małą głębię może dlatego masz takie wrażenie ;)