Podziel się wrażeniami!
Witam
Fotografią bawię się dopiero od grudnia, coś jednak mnie skłoniło do zamieszczenia zdjęć... liczę na wasze opinie, pomoc oraz porady. Z uśmiechem na twarzy przyjmnę każdą poganę... bo zmotywuje mnie to do pracy
pozdrawiam, Damian
Creatoor, co do rozmiarów - nie będę już wracać, bo myślę, że zostało to wyjaśnione. A co do zdjęć - dziękuję.
Lajam napisał(a):
Od tego momentu bardzo proszę o trzymanie się ustalonych zasad, że maksymalny rozmiar na dłuższym boku może wynieść maksymalnie 800 pikseli!
Deviant napisał(a):
75/ Wypaliłeś światłem prosto na modelkę - brzydki cień się za nią pojawił. 'cza' było odbijać od sufitu, ściany, itd...
Po ilości cieni na dole tła da się wywnioskować, że trochę tych lamp miałeś.
Mnie cień osobiście się bardzo nie podoba.
W każdym razie najważniejsze, że Ty jesteś ze swoich zdjęć zadowolony...
Widząc, że Weronika się jako zadomowiła już na forum, to jeszcze parę pstryków z jej udziałem podjąłem się próby konwersji do B&W, nie z automatu... moim zdaniem nie udanej, no ale przynajmniej spróbowałem
Druga wrzuta bardziej na tak
w pierwszej nie gra mi poza modelki na 2 i ten pasek udający krawat na trzecim
cienie to kwestia subiektywna (jak wszystkie inne aspekty w zdjęciach) tak więc od siebie powiem że ja cieniom mówię "NIE"
zarzuciłeś mi że nic oprócz 800px nie mam do powiedzenia. zostało to już wyjaśnione i nie będę tego poruszał. w styczniu się może dowiesz czemu nie powiedziałem nic więcej.
druga wrzuta weroniki ciekawsza. konwersja do BW jak sam zauważyłeś niebardzo. poza z 78 też jakoś nie przypadła mi do gustu.
a co do cieni (z weroniki 1) to odsunąłbyś modelkę z 2 metry od tła i byłoby lepiej. ostre cienie są... za ostre
ok, dzięki. Wybredny jesteś mat_czok Jasne, odsunąłbym jakbym miał miejsce, niestety w pokoju 5 x 4 to ścian niestety nie przesunę 😕
Sandra
To ja się może wypowiem nie tyle w kwestiach technicznych, co w kwestii estetycznej. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie podoba mi się sylwetka modelki. Podejrzewam, że to zasługa stroju, który powoduje, że piersi są nienaturalnie wysoko (odcięcie pod biustem plus bolerko dodatkowo podkreśla). Sądzę, że w innej pozie modelka wyglądałaby znacznie lepiej. Tak to widzę jako kobieta, ale wiem,że niektórym mocno uniesiony biust przypadnie do gustu.