Podziel się wrażeniami!
Porządki
226/ A580 Planar T* ZA
Praktycznie cała seria zdjęć z tą dziewczyną nie nadaje się do niczego.
Powód: A580 ustawiona na statywie (czasy rzędu 1/60), stabilizacja wyłączona. Ostrość ustawiałem ręcznie w trybie podglądu z głównej matrycy i odpalałem z pilota.
Niestety ciała dałem, gdyż zapomniałem korzystać z trybu 2s opóźnienia (MLU). Każde odpalenie z pilota powodowało obniżenie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs), opadnięcie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs).
Dwa ostatnie wstrząsy nie miały już wpływu na wyniki w przeciwieństwie do dwóch pierwszych wstrząsów, które ewidentnie wprowadziły w drgania zestaw, co od razu widać na oczach pozostałych zdjęć...
Zawsze też można było zabrać ze sobą prawie 5 kilowy statyw, ale kto by chciał nosić takiego kloca...
224 - masz bez zafarbu(niebieskie cienie, czy ja mam zły monitor)?
225 - uwielbiiam zdjęcia, które ukazują trzy wymiary. Taka przestrzenność znacznie poprawia odbiór.
226- poza dziwna... ale może się podobać
mnie osobicie ciekawi trochę ten fotel w 226/A, a dokładniej czy jest poniszczony tak jak mi się zdaje
a fajnie by było jeśli jest, wydaje mi się że fajnie by się komponowało wszystko razem
To jak masz taki... wstrząsowrażliwy statyw, może pomogłoby włączenie stabilizacji?Deviant napisał(a):
Każde odpalenie z pilota powodowało obniżenie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs), opadnięcie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs).
kuraq napisał(a):
224 - masz bez zafarbu(niebieskie cienie, czy ja mam zły monitor)?
kuraq napisał(a):
225 - uwielbiiam zdjęcia, które ukazują trzy wymiary. Taka przestrzenność znacznie poprawia odbiór.
trebor napisał(a):
mnie osobicie ciekawi trochę ten fotel w 226/A, a dokładniej czy jest poniszczony tak jak mi się zdaje a fajnie by było jeśli jest, wydaje mi się że fajnie by się komponowało wszystko razem
Tadeusz napisał(a):
To jak masz taki... wstrząsowrażliwy statyw, może pomogłoby włączenie stabilizacji?
Zastanawia mnie po co w ogóle był Ci potrzebny statyw
226 - ciemne, ciemne
227 - całkiem przyjemne tylko zbyt szare.
Style napisał(a):
Zastanawia mnie po co w ogóle był Ci potrzebny statyw
Jak dla mnie 227 świetne poprzez ciekawe tło(te ,,kolumny" dają poczucie rytmu, a jednocześnie nie odciągają uwagi od modelki). No i jeszcze nie szare, tylko o delikatnej tonacji(sam uchodzę, że niskokontrastowca).
Pozdraw.
O ile 227 podoba mi się kompozycyjnie, to w 228 razi to obcięte czoło tuż nad brwiami - myślę, że tu powinno być całe.
227 świetną czapkę ma modelka