anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
Deviant.
Użytkownik

226/ A580 Planar T* ZA

Praktycznie cała seria zdjęć z tą dziewczyną nie nadaje się do niczego.
Powód: A580 ustawiona na statywie (czasy rzędu 1/60), stabilizacja wyłączona. Ostrość ustawiałem ręcznie w trybie podglądu z głównej matrycy i odpalałem z pilota.
Niestety ciała dałem, gdyż zapomniałem korzystać z trybu 2s opóźnienia (MLU). Każde odpalenie z pilota powodowało obniżenie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs), opadnięcie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs).
Dwa ostatnie wstrząsy nie miały już wpływu na wyniki w przeciwieństwie do dwóch pierwszych wstrząsów, które ewidentnie wprowadziły w drgania zestaw, co od razu widać na oczach pozostałych zdjęć...

Zawsze też można było zabrać ze sobą prawie 5 kilowy statyw, ale kto by chciał nosić takiego kloca...

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

224 - masz bez zafarbu(niebieskie cienie, czy ja mam zły monitor)?
225 - uwielbiiam zdjęcia, które ukazują trzy wymiary. Taka przestrzenność znacznie poprawia odbiór.
226- poza dziwna... ale może się podobać :c20

spoltrebor1ofcej
Początkujący

mnie osobicie ciekawi trochę ten fotel w 226/A, a dokładniej czy jest poniszczony tak jak mi się zdaje

a fajnie by było jeśli jest, wydaje mi się że fajnie by się komponowało wszystko razem

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Deviant napisał(a):

Każde odpalenie z pilota powodowało obniżenie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs), opadnięcie lustra wraz z zamknięciem migawki (wstrząs), podniesienie lustra wraz z otwarciem migawki (wstrząs).

To jak masz taki... wstrząsowrażliwy statyw, może pomogłoby włączenie stabilizacji? :c18

------------------------------
fotoamator
Deviant.
Użytkownik

kuraq napisał(a):

224 - masz bez zafarbu(niebieskie cienie, czy ja mam zły monitor)?

Niebieska dominanta jest widoczna na zdjęciu - z Twoim monitorem wszystko gra.

kuraq napisał(a):

225 - uwielbiiam zdjęcia, które ukazują trzy wymiary. Taka przestrzenność znacznie poprawia odbiór.

Poszukaj sprzętu z możliwością rejestracji materiału na większej powierzchni (do wyboru wpytę formatów 6x6, 6x4.5, 6x9. Przygotuj się na całą masę wydatków, aby ten sprzęt doprowadzić do używalności (musisz z góry założyć, że będą problemy z mechaniką itp.) Kup koreks wraz z chemią, kilka rolek filmu zwojowego i do roboty...

trebor napisał(a):

mnie osobicie ciekawi trochę ten fotel w 226/A, a dokładniej czy jest poniszczony tak jak mi się zdaje a fajnie by było jeśli jest, wydaje mi się że fajnie by się komponowało wszystko razem

Jest poniszczony, przez kota modelki...

Tadeusz napisał(a):

To jak masz taki... wstrząsowrażliwy statyw, może pomogłoby włączenie stabilizacji? :c18

Pewnie tak, ale fakt jest taki, że nie powinienem był go w ogóle zabierać, tylko wrzucić do auta 5kg i nie byłoby problemu...

Teraz o kolejnym zdjęciu.

Modelka: A*
Aparat: A700
Obiektyw: Sonnar T* ZA

Style-----
Nowicjusz

Zastanawia mnie po co w ogóle był Ci potrzebny statyw :c8

226 - ciemne, ciemne
227 - całkiem przyjemne tylko zbyt szare.

Deviant.
Użytkownik

Style napisał(a):

Zastanawia mnie po co w ogóle był Ci potrzebny statyw

a dlatego bo: APS-C 85mm 1/60s

A700 Planar T* ZA

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Jak dla mnie 227 świetne poprzez ciekawe tło(te ,,kolumny" dają poczucie rytmu, a jednocześnie nie odciągają uwagi od modelki). No i jeszcze nie szare, tylko o delikatnej tonacji(sam uchodzę, że niskokontrastowca). :thumbsup:
Pozdraw.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

O ile 227 podoba mi się kompozycyjnie, to w 228 razi to obcięte czoło tuż nad brwiami - myślę, że tu powinno być całe.

------------------------------
fotoamator
rakastan00
Poszukiwacz

227 świetną czapkę ma modelka