Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich odwiedzających !
Większość użytkowników ma już galerię - też postanowiłem dołączyć do tego grona:) Zawsze będzie można się czegoś ciekawego dowiedzieć o swoich fotkach. Wszelkie komentarze pozytywne i negatywne mile widziane No to zaczynamy ...
Nawet napewno mam brudną tylko ze nie mam gruszki i nie mam czym dmuchnąć narazie
dzięki za opinie
jeszcze coś ...
Witam
Widzę, że wkładasz trochę wysiłku w fotografię. Większość to raczej w miarę przemyślane kadry, niestety brak podstaw prawidłowej kompozycji powoduje, że zdjęcia są kiepskie.
Wiele na temat poszczególnych ujęć już tutaj powiedziano. Z mojej strony polecam lekturę poniższych artykułów i zastosować w praktyce:
http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_fotografii_kompozycja/id/172/page/1#content
http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_kompozycji_-_regula_trojpodzialu/id/60
Pozdrawiam i zapraszam do mego "co nieco" na tym forum
Witaj
To ja może tak na szybko nr 14. Model (???) jest zacny i fota jak najbardziej o.k. Może trochę ciaśniej bym ją skadrował, bo ten fotelik (albo jak to kolorowe się inaczej nazywa) nie musi być cały na zdjęciu. W tym przypadku ważniejszy jest model i to on ma być głównym motywem (no chyba, że taki miał być zamiar - czyli pokazanie dziecka w tym czymś . Tak czy owak będę zaglądał do Ciebie, bo zapowiada się ciekawie.
pzdr
Zdecydowanie lepiej wychodza Ci portrety,szczegolnie 8 zacna
Kompletnie nie przemawia do mnie motyw z obraczkami..
Pozdrawiam.
Dziękuję wam za komentarze No rzeczywiście Creatoor te kadry nie są najlepsze
coś będę się musiał podszkolić
Ale zazwyczaj po prostu dobieram kadr patrząc w wizjer nie myśląc o zasadach itp
coś lubujesz się chyba w bardzo jasnych fotach
przyjemne kadry, choć w foto 13 szkoda, że tylko twarz jest oświetlona a reszta ciała w cieniu
pozdrawiam
dzięki BuBu_
3 ...
15 - zajefajne, spróbuj bez obrączek one tam nie pasują.
16 - również fajne z tym, że kamień za tą dziewczyną bardziej przyciąga uwagę niż ona.
dzięki 10zer hmm a co do samego zdjęcia kaktusów to nie wiem
raczej lubię żeby zdjęcie coś pokazywało - a sam kaktus to raczej nie bardzo ... ale każdy ma swoje zdanie
trójka ...