anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Efekty dsc h50 w moich rękach

Wojt3k
Początkujący

Efekty dsc h50 w moich rękach

Witam wszystkich ;) Mogę liczyć na Waszą ocenę moich zdjęć? Jakieś uwagi co w nich złego i jak robić lepsze. Dzięki :nauseated_face:

50 ODPOW. 50
Wojt3k
Początkujący

kolejna porcja :D
ładna pogoda więc siadam na motor i jadę w poszukiwaniu obiektów ;)

Wojt3k
Początkujący

i kolejne zdjęcia z dziś :) jak możecie rzućcie okiem ;)

ci.nek
Początkujący

Witaj
Pozwolisz, że z powodu dużej liczby fotek wypowiem się tak ogólnie.
Masz bardzo ciekaw pomysły, popełniasz jedynie drobne problemy, które z pomocą forum :nerd: uda Ci się poprawić.
a może coś o najładniejszych ;)
2 - tylko skadrowałbym mniej nieba a więcej ziemi
5 - fajnie wygląda kurczak "po fali"
8 - wygląda jak przez szybę
11 - ładne
14 - pomimo, że poucinane, razi ten czerwony mak to i tak fajne ;)

Wojt3k
Początkujący

ci.nek może i się czegoś tu nauczę ale jak na razie mało osób tu zagląda i ocenia więc nie wiem w kilku przypadkach gdzie popełniam błędy ;)
Dzięki za wejście i oceny ;) Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
wojtuss95
Początkujący

Ze wszytskich twoich fotek, najbardziej podoba mi się 2 i 7...

2-jka, jest nawet ok. , ale w 7-ce, kadr przesunął bym troszeczkę na dół, żeby było mniej nieba, a więcej niżej zamieszczonych drzew.

ZAPRASZAM DO MOJEJ GALERII: viewtopic.php?f=42&t=2137&st=0&sk=t&sd=a

Creatoor
Początkujący

W ostatnim wrzucie od 7 ki począwszy nie znalazłem nic godnego uwagi. Zdjęcia kwiatów strasznie nieostre i zaszumiałe (choć nie jestem szumofobem). Trudno radzić w kwestii co zmienić i udoskonalić skoro zdjęcie jest ogólnie nieudane. Ale spróbuję.
7 źle skadrowane drzewo i krzaki psują kompozycję, za dużo góry, zdjęcie źle wyostrzone (z ręki?)
8 brak ostrości
9 nie wiem co chciałeś pokazać, trochę bez sensu
10 tylko można się domyśleć że ten pociąg jedzie, brak dynamiki, za dużo zbędnego tła i elementów dokoła
11 za jasne, brak ostrości (wyrazistości), nasycenia, jak dla mnie kadr nie ciekawy, przydałoby się cieplejsze światło - zdjęcie zrobione o wschodzie lub zachodzie słońca
12 za duża głębia, tło odwraca uwagę i trochę mało podkreśliłeś dynamikę
Zobaczymy co będzie dalej.
13-15 tragiczne ostrość, kompozycja, głębia

Wojt3k
Początkujący

Creatoor wszystkie zdjęcia robię z ręki, nigdy nie chce mi się brać statywu ale chyba wkrótce będę to musiał zrobić.
Również z ostrością kolejnym razem postaram się bardziej. Ciężko czasami gdy wieje wiatr wychwycić kwiat tak żeby stał w miejscu.
Co do 7-ki efekt na niebie był krótkotrwały i była już lekka szarówka więc wyszło jak wyszło.
Nie opanowałem jeszcze żadnego programu do obróbki zdjęć więc to wszystko pomniejszam a tak to idzie prosto z karty pamięci.
11 akurat robione w południe ;)

Wojt3k
Początkujący
Wojt3k
Początkujący
profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

Z kwiatków ostatni dmuchawiec najlepszy.
Kurczak fenomenalny, lekko zdziwiony.
W 18 powinno być widać bardziej te prześwity byłoby dużo ciekawiej.