Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich.
Po rozmaitych przemyśleniach postanowiłam założyć galerię. Zdjęcia będą z alfy 300, którą pstrykam mniej więcej od 1,5 roku. Niektórzy znają mnie być może z KKM-u, ale tutaj to będzie mój debiut...
Na początek wybrałam jedno zdjęcie z ostatnich dni - uszy przyłapane na podsłuchiwaniu spod śniegu. I dwie fotki ze styczniowego pleneru w Sulejowie.
Mam nadzieję, że wszystko dobrze powstawiałam...
Aha. Jest. Tylko w odwrotnej kolejności jakoś mi wyszło, trudno, niech już tak będzie
Dziękuję Michale, pablo_duch, cieszę się, że Wam coś-niecoś przypadło do gustu.
Exify mi znikają czasami przy obróbce, w sumie nie wiem dlaczego (np. przy odszumianiu Neat Image zeżera exifa - głodny czy coś?;)
Już podaję: aparat wszędzie ten sam co zwykle, czyli alfa 300, fotka nr 23: 1,3s - f5,6 - 280mm (Sigma70-300, zdjęcie, które tu pokazałam jest sporym cropem) - punktowy pomiar światła, o ile pamiętam, celowałam chyba gdzieś w ciemną stronę księżyca, ISO200.
Fotka nr 22: 50mm, f2,8, exif pokazuje 113 s, ISO100, też sporo kadrowane po fakcie
Fotka nr 21: 50mm, f2,8, 13 s (to był manualny obiektyw, aparat pokazuje 0mm i f1 :smileyhappy:). Chciałam zrobić cały Wielki Wóz, ale w kadrze zmieścił się tylko dyszel...
Dziękuję
będę się musiał wybrać kiedyś gdzieś poza miasto nocą i pobawić się też z długimi czasami
W mieście też można popróbować. Moje były robione z okna i z balkonu
ewago napisał(a):
Moje były robione z okna i z balkonu