Podziel się wrażeniami!
Zdecydowałem się w końcu na swoją galerię, nie będzie tu póki co takich rewelacji jak u innych, choć początki w większości wyglądały podobnie, ufam, że dzięki uwagom i wskazówkom mi tu udzielonym też podniosę swoje umiejętności. (tu szczególnie cenne dla mnie są techniczne )
Cześć zdjęć się powtórzy (już się tu pojawiły ), ale tym razem są wystawione aby zostały ocenione...
Z czym mam problem to wiem na starcie, kolory, ale co poradzę, póki co notebook lenovo, a więc dla fotografa, na razie na dobry dający się dobrze skalibrować ekran mnie nie stać.
Message was edited by: bart_m26
Message was edited by: bart_m26
Dziękuję za opinię.
Quartz napisał(a):
Widzę, że polubiłeś długie ekspozycje Ładnie to wygląda, spróbuję pooceniać zdjęcia.
Quartz napisał(a):
Plus za prosty horyzont (ja nad tym nie panuję )
Quartz napisał(a):
59-chyba musiałeś szybko uciekać do domu po zobaczeniu takiego widoku. Zwiastuje niezłą burzę. Kadr bardzo ładny
To wszystko jest jak kijem po(...) pisane...
Nic nie jest tak naprawdę pewne, może być rozmyta jak napisy tworzone przez te dziecko.
Tu pewne są fale które te napisy rozmyją, tak samo w życiu pewne są przeciwności...mimo tego, dziecko z uporem tworzy te napisy...pytanie poco?...ma to sens?
Takie zdjęcie z pewnym filozoficznym przekazem, zrobione spontaniczne, bez zastanawiania się, idę plażą widzę taką scenkę naciskam spust migawki...
z pierwszej części 53 i 54 na nie a drugiej 57 najmniej mi podeszło
za to reszta zdjęć bardzo dobra, bardzo mi się podobają
z 50 wystemplować tylko wspomniany kurz i będzie git
60 fajne i tyle
Jeszcze dwa wygrzebałem...
znów ten zachód...może robi się monotonne, ale ja kocham zachody słońca nad morzem...
jak zauwazyłeś 61 Monotonne szału nie robi. ale nie jest też takim którego bym nie pokazał
natomiast 62 szkoda przepaleń na Morzy i tego mocnego Cienia z prawej strony na Barierkach
Ty razem próba uchwycenia pracowitego stworzonka przy pracy, obiektywu makro nie posiadam...więc "makro" uzyskane dzięki kadrowaniu z 16mpx.
Z pszczółka to drugie bardziej mi się podoba
zgadzam się z Rutek68
a mi jakoś tak bardziej widzi się pierwsze zdjęcie
Parę dni byłem na wsi, brak jakichkolwiek świateł sztucznych, piękne ciemne niebo, zrobiłem sporo zdjęć w celu uchwycenia upragnionej "spadającej gwiazdy" trud został nagrodzony, kilkanaście zdjęć tego samego obszaru nieba i się udało nie jestem więc takich pechowcem jak mi się wydawało
Następne zdjęcie to krzak...ale w moim odczuciu zdjęcie jest nastrojowe.