Podziel się wrażeniami!
Witajcie!Mam na imię Paweł i mam 14 lat.Fotografia interesowałem się już wcześniej, ale dopiero teraz zainteresowałem się tym bardziej.
Nadeszła pora na moje zdjęcia.
Proszę o konstruktywną(jeśli konieczną)krytykę.Pochlebne opinie mile widziane.
Witam.
3. Niczego sobie. Wykadrował bym ten kwiatek u góry i starał się zostawił ten po prawej.
4. Kolego Pawle to chyba ma być w pionie, a nie w poziomie.
1 - zdecydowanie za długi czas, można by też troszku oziębić kolorki
2 - za dużo na dole (wydłużyć ogniskową bo zakładam że aparat leżał na tym murku czy co to tam jest albo obciąć post factum)
3 - ja tam wole jak ostrość jest na pierwszym planie, a drugi rozmazany - odwrotnie w wyjątkowych sytuacjach - ale to moja opinia tylko
4 - tak jak mówił Krzysiek, postawić do pionu i chyba będzie najlepszym zdj z wrzuty
Dzięki za pierwsze spostrzeżenia, będę się starał naprawiać swoje błędy.
1 - zdecydowanie za długi czas, można by też troszku oziębić kolorki
2 - za dużo na dole (wydłużyć ogniskową bo zakładam że aparat leżał na tym murku czy co to tam jest albo obciąć post factum)
3 - ja tam wole jak ostrość jest na pierwszym planie, a drugi rozmazany - odwrotnie w wyjątkowych sytuacjach - ale to moja opinia tylko
4 - tak jak mówił Krzysiek, postawić do pionu i chyba będzie najlepszym zdj z wrzuty
5 - jak dla mnie trochę przejarany żółty, tak jakieś 0,5 ev mniej by się przydało
6 - podoba się, mimo też że za oknem już zielono
7 - ISO to swoją drogą, mi nie przeszkadza, ale jakoś chyba z ostrością coś nie tak jest, albo to przez to że okularów nie mam aktualnie na nosie
5 - jak dla mnie trochę przejarany żółty, tak jakieś 0,5 ev mniej by się przydało
6 - podoba się, mimo też że za oknem już zielono
7 - ISO to swoją drogą, mi nie przeszkadza, ale jakoś chyba z ostrością coś nie tak jest, albo to przez to że okularów nie mam aktualnie na nosie
Nerfous napisał(a):
Ad.5.W tym zdjęciu nic nie zmieniałem-taka natura.
Nerfous napisał(a):
Ad.3.Tutaj się z Tobą nie zgodzę-Mi się podoba tak jak jest.
Nerfous napisał(a):
Ad.4.Postawione
Witam
Odwołam się do trzech ostatnich:
5 - Centralnie , z góry i w dodatku za ostre światło
6 - Odnoszę wrażenie , że śnieg jest niebieski
7 - Coś mi się wydaje , że jest to spory wycinek kadru , na czym tracisz na jakości zdjęcia
Pozdrawiam
Bertone napisał(a):
Witam
Odwołam się do trzech ostatnich:
5 - Centralnie , z góry i w dodatku za ostre światło
6 - Odnoszę wrażenie , że śnieg jest niebieski
7 - Coś mi się wydaje , że jest to spory wycinek kadru , na czym tracisz na jakości zdjęcia
Pozdrawiam