anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gagatek "...z pewną nieśmiałością..."

gagatek
Początkujący

Gagatek "...z pewną nieśmiałością..."

Skoro już tu jestem to pora na wrzutkę...wszelaką krytykę godnie przyjmę na klatę...
Na początek riebiaty takie różne ;)

10 ODPOW. 10
gagatek
Początkujący

...czyżby moje wypociny były aż takie słabe,że nikt nie chce komentować?.... :(
bardzo chętnie przyjmę dobre rady...

wojttexx
Początkujący

gagatek napisał(a):

...czyżby moje wypociny były aż takie słabe,że nikt nie chce komentować?.... :(
bardzo chętnie przyjmę dobre rady...

Zdjęcia wrzuciłeś o 02:00 więc przez noc jest raczej mało osób na forum :)

No ale, przejdźmy do rzeczy :D

1. Ciut, Ciut czapeczka ucięta. I inne tło. Nie za fajnie wygląda ta " czarna plama " w tle :cry:
2. No fotka generalnie OK :smileythumbsup:
3. Taki zwykły pstryk, który nic nie przedstawia ..
4. Hmm .. no ciekawe. Fajny pomysł na zdjęcie :c4 :c4
5. Wydaje mi się, albo za mocno oświetlona twarz ..
6. Według mnie .. Kompletnie nieudana fotka. W tle 3/4 wieżowca . Może, gdyby inne tło i do tego ręka rozmazana :cry:

Nie martw się :smileymrgreen:

bartusmax-----
Początkujący

Nie martw się na pewno uzyskasz dużo ciekawych porad z biegiem czasu z mojej strony jako osoby posiadającej statut początkującego wyrażę swoją sugestywną opinie nie znam się jeszcze za bardzo na niuansach technicznych ale po kolei ;)
number 1 ładne dziecko jak to dziecko kadr za bardzo wyśrodkowany i trochę ucięty do albumu rodzinnego się nada :)
number 2 nie jestem zwolennikiem ciemnych zdjęć dla mnie to pójście na skróty znów za bardzo centralnie chodź twarzyczka ładnie oświetlona
number 3 kompletnie mi się to zdjęcie nie podoba ! strasznie mdłe i dlaczego takie iso?
number 4 mój osobisty faworyt ;) niezłe zdjęcie chodź profesjonaliści i tak cie zjedzą...
number 5 znów ta sepia i ten cień za nią no nie wyszło moim zdaniem
number 6 szkoda bo mogło wyjść fajnie jak trochę więcej chwycił chłopca za bardzo zwróciłem uwagę na te bloki w deszczu chyba z mojego zamiłowania do urbst
Prof napiszą ci że nie ma tu żadnej rewelacji za to Ja napiszę że będzie dobrze z biegiem czasu uważam że posiadasz jakąś koncepcje i pomysł na swój aparat jako go wykorzystać i co fotografować a to najważniejsze umiejętności przyjdą z czasem pozdrawiam

gagatek
Początkujący

wojttexx bartusmax dzięki bardzo za opinie :c22
...niecierpliwość-to jedna z wieeeeelu mioch wad :c20 sorki...

wojttexx
Początkujący

bartusmax napisał(a):

number 3 kompletnie mi się to zdjęcie nie podoba ! strasznie mdłe i dlaczego takie iso?

ISO ?? A co tutaj chcieć od ISO ?? :D
Według mnie jest OK .

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

wojttexx napisał(a):

Nie martw się :nauseated_face:

bartusmax napisał(a):

Nie martw się na pewno uzyskasz dużo ciekawych porad z biegiem czasu

Co wy obydwaj z tym martwieniem się? Jakoś nigdzie nie wyczytałem, że autor czymś się martwi.
1. Po prostu fajny portret i nie ma szczególnego znaczenia, że obciąłeś czapeczkę (więc takie przytyki chłopaki zostawcie dla siebie)
2. Według mnie za mocno poświecone, a poza tym mam jakąś urazę do wszystkich odmian sepii
3. Może i zwykły pstryk, ale w miarę poprawny.

bartusmax napisał(a):

dlaczego takie iso?

Co to ma do rzeczy??? Naczytaliście się o "wysokim" iso i teraz przy prawie każdej galerii ktoś musi z tym wyjechać. Przecież na zdjęciu żadnych szumów nie widać a wy analizujecie exif-y.
4. Fajnie ustrzelone.

bartusmax napisał(a):

number 4 mój osobisty faworyt ;) niezłe zdjęcie chodź profesjonaliści i tak cie zjedzą.

Nie siej defetyzmu.
5. Lampą strzeliłeś prosto w twarz. Bardzo niefajnie to wyszło.
6. Rozumiem zamysł, ale wykonanie kiepskie.
Generalnie fajny, obiecujący początek. Postaraj się popracować trochę nad kolorami, bo zdjęcia faktycznie trochę mdławe. Nie nadużywaj też sepii - to w sumie kiepskawy efekt. Dużo lepiej prezentuje się BW.
pzdr

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj gagatku (czy może raczej gagatko - sądząc po avatarze...?)
2 - najlepsza z wrzuty i... prawie nie mam się do czego przyczepić, choc lampa błyskowa trochę nieładnego blasku daje i tło jakieś dziwne
5 - gdyby nie lampa błyskowa, byłoby to dobre zdjęcie (ten cień z tyłu, płaska twarz i odblaski...) - jedynie tło mogłoby być spokojniejsze.
4 - kolejne niezłe. Ale odciąłbym trochę z prawej, ot tyle, żeby tylko nieostry mur był (czyli połowę od głowy do krawędzi).
1 - byłoby sympatyczne, ale światło za ostre - czapeczka zupełnie przepalona (pewnie koło południa to było? A to nie jest dobra pora na zdjęcia - na otwartej przestrzeni.). Co można by? lekko skadrować (z lewej za dużo przestrzeni ); czapeczka winna być albo cała, albo bardziej zdecydowanie ucięta. No i wiem, że dziecku na spacerze niełatwo tak, ale ogólnie na przyszłość do tego typu zdjęć: można czymś odbić światło, żeby go trochę więcej na twarz padało - wtedy kontrasty będą mniejsze (albo lampką właśnie delikatnie doświecić). Ale na plus, że nie zrobiłeś zdjęcia z góry, tylko z poziomu dziecka.
3 - tu światełko dużo lepsze, ale kadr nieciekawy - ot, do albumu rodzinnego akurat
6 - hmm trochę krzywo - warto by wyprostować te bloki, bo się walą. Ale zdjęcie ma potencjał, opowiada jakąś historię, może tęsknotę za wyjściem na spacer, a tu deszcz pada...? Gdyby troszkę kadr dopracować...

Ogólnie jak na pierwszy raz zupełnie nieźle :thumbsup: , ale i sporo pracy przed Tobą :D
Życzę powodzenia.

PS. ...i więcej cierpliwości - tu czasem trzeba cierpliwie poczekać, nachalne dopominanie się ocen, nie jest dobrze widziane. Czas oczekiwania na wpisy oceniające/komentujące Twoje prace możesz spędzić oglądając inne albumy :thumbsup:

------------------------------
fotoamator
wojttexx
Początkujący

3. Może i zwykły pstryk, ale w miarę poprawny.

bartusmax napisał(a):

dlaczego takie iso?

Co to ma do rzeczy??? Naczytaliście się o "wysokim" iso i teraz przy prawie każdej galerii ktoś musi z tym wyjechać. Przecież na zdjęciu żadnych szumów nie widać a wy analizujecie exif-y.

Ja tam się żadnego ISO w tym zdjęciu nie czepiałem :smileymrgreen:
Żadnych dużych szumów ani nic na tym zdjęciu nie widzę.

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

6 - ręka obcięta, sama głowa na zdjęciu, tło szaro bure :c9 domyślam się, że chciałeś pokazać rozmyte krople ale one raczej nie powinny tu być najwazniejsze.
5 - gdyby nie użyta lampa było by świetne zdjęcie.
4 - przydałby się cały chłopiec, zdjęcie i tak najlepsze z wszystkich :thumbsup:
3 - jest bo jest nic szczególnego nie przedstawia.
2 - mały nieład na zdjeciu i wygląda jak zrobione z przypadku oczy raczej powinny być skierowane na Ciebie.
1 - dosyć dobre, ale coś mu brakuje