Podziel się wrażeniami!
Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem .
(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg
Witaj,
Bez tego ciemnego czegoś na dole wyglądałoby to znacznie lepiej....po prostu wykadrować w 16:9 i mamy zimowy widoczek na kartkę pocztową
Witaj
Byłoby zupełnie ładne zdjęcie, ale jakoś tak szaro wyszło... Śnieg za mało biały, a czerń też... szara. Może wystarczyłoby trochę kontrast podciągnąć?
Konwersja trochę jak z wyblakłej, przedwojennej pocztówki, ale nie bardzo mi się podoba.
I przestaw sobie zegar w aparacie (chyba, że już to zrobiłeś )
No to z tej seri jeszcze mam dwie fotografie:
(2)
2.jpg
(3)
3.jpg
pierwsze najfajniejsze, mi nie przeszkadza nawet szarawa konwersja, bo widywałem bardziej szare (np u mnie ) do tego co pisał Lajam dodam od siebie że minimalnie (tak gdzieś o o,3 ev) rozjaśniłbym niebo na pierwszej fotce
nie miałeś zbyt fajnej pogody na takie zdjęcia krajobrazowe...
A teraz całkiem inny temat, z prawej poświata z telebimu... gęsta mgła
która powyżej kadru zanikała.
30sek naświetlania.
(4)
4.jpg
Tadeusz w innym wątku napisałeś że żadko używa się dużej przesłony... (kiedy widać kurz na matrycy) w tym przypadku musiałem użyć przysłony f22 bo wyszło by za jasne zdjęcie to był ten żadki przypadek... (i widać paproszke w lewej części kadru przy balkonach u góry). Pewnie znowu trzeba przedmuchać puchę.
Jakoś słabo oceniacie moje fotki to wrzucam więcej i czekam na oceny.
Most Solidarności w Płocku.
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
Tama we Włocławku - pomnik Popiełuszki.
10.jpg
...
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
A tu gwieździste niebo i księżyc:
17.jpg
No, początek nie najlepiej Ci wypadł, za dużo zdjęć na raz, to po pierwsze , po drugie nie trzymasz się ustalonych wymiarów i źle sie je ogląda (800X600 to max)np. 5. 17 gwiazdy to długi czas naświetlania, a księżyc już nie i razem to źle wygląda, kadry też nie są najlepsze.
Nie załamuj się, trzeba trochę pracy włożyć w foto a będzie lepiej.