Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Poniżej zamieszczam moje amatorskie fotki i liczę na komentarze, zarówno krytyczne (co pozwoli mi doszlifować moją technikę:)) jak i pozytywne
Pozdrawiam wszystkich
Witam,
Początkowe fotki - strasznie ciasno kadrujesz.
Po co ten beton na 3 ?
12. Fajne, szkoda, że ciemno i (można przekadrować) - ja to widze tak.
Dziękuję bardzo za opinie
Tak jak pisałam wcześniej, będę wyciągać wnioski na przyszłość. Nie poprawiałam swoich zdjęć w żadnym programie, jedynie je zmniejszałam. Kwiatek faktycznie po przekadrowaniu wygląda dużo lepiej przy okazji robienia kolejnego tego typu zdjęcia będę miała to na uwadze
z ostatniego wypadu na ryby
osobiście bym rozjaśnił zdjęcie i zwiększył kontrast
pozdrawiam
dzięki za komentarz:)
c.d.
21 - za bardzo nasycone
22 - przydałoby się przyciemnić i wykadrować ten słup po lewej
23 - WB bym poprawił. Cieplejsze kolory, bo te są trochę zimne.
Witam serdecznie
Zaglądałem tutaj już wcześniej, ale muszę powiedzieć, że dopiero ostatnie cztery zdjęcia mnie jakoś zainteresowały. Pozwól więc, że odniosę się tylko do nich.
Wspólną cechą jest totalny brak ostrości. Być może wynika to w dużej mierze z tego, że nie wyostrzasz ich po zmniejszeniu. Podejrzewam jednak, że oryginały też pozostawiają pod tym względem dużo do życzenia.
Kadry w miarę dobre. W 22 wyrzucił bym lewą stronę nieco z tym słupem, a 21 zacieśnił nadając bardziej skupioną perspektywę wykorzystując obramowanie z drzew. Skupiasz w ten sposób uwagę na centralnym obiekcie, pozbywasz się bałaganu na brzegach i u dołu kadru (zobacz poniżej, wyostrzyłem też nieco ale cudów nie zrobię)
22, 23 - strasznie brzydko wygląda takie przepalone niebo.
Wiele pozostawia też kwestia kontrastu i nasycenia na zdjęciach.
Tematy bardzo dobre. Czekam na więcej prac i zapraszam do komentowania moich zdjęć.
Pozdrawiam
Dziękuję ślicznie za opinię i będę się stosować do rad ostatnie zdjęcia są faktycznie nieostre ale wynika to niestety z problemów z aparatem w którym ledwo działa wyostrzenie ponieważ odpadł mi guzik spustu migawki i nie łapie ostrości tylko od razu robi zdjęcie ;/ jak go wymienię to na pewno będzie lepiej
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za komentarze
wow... gdyby dało się to zmniejszyć... nie da rady oglądać
już poprawiłam.