anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

galeria

profile.country.pl_PL.title
brunette6
Początkujący

galeria

Witam wszystkich!
Poniżej zamieszczam moje amatorskie fotki i liczę na komentarze, zarówno krytyczne (co pozwoli mi doszlifować moją technikę:)) jak i pozytywne :)

Pozdrawiam wszystkich :c10

30 ODPOW. 30
brunette6
Początkujący

gracias za komentarz :)
wyciągnę wnioski na przyszłość ;)

Bertone.
Poszukiwacz

Nie ma sprawy :)
Pamiętaj , że to był komentarz amatora :nauseated_face:
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.en_GB.title
pi0trus
Początkujący

co do centralnego kadrowania http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_ko ... ialu/id/60 tu masz opis o co kaman.
A kropeczki są na każdym ze zdjęć, w szczególności tam gdzie jest w miarę jednolite tło to rzuca sie w oczy, tak jak by program kompresujący radykalnie zmniejszał ilość kolorów fotki. spróbuj kompresować do JPG
Co do ostatnich fotek. jak Bertone wspomniał. centralne i ciemne. nie wiem czy H7 ma kontrole przesłony i czasu otwarcia migawki ale jeśli posiada to możesz następnym razem spróbować zrobić długą ekspozycje, np trybem "S" i na statywie :)

brunette6
Początkujący

dziękuję za linka do artykułu :) przeczytałam i postaram się stosować :) niestaty podczas robienia tych ostatnich zdjęć nie miałam statywu i musiałam robić zdjęcia z "z ręki" przez co są takie ciemne :rolling_eyes:
dziś mamy ładną pogodę i chyba wyskoczę w jakiś plener uwiecznić polską złotą jesień :)

Kierniak
Nowicjusz

Cześć. Witam na forum.
Czekam na fotki jesieni. Ja się chyba spóźniłem, czekałem czekałem a tu zima przyszła ;)

brunette6
Początkujący

przesyłam następne fotki z tegorocznych wakacji ;)

brunette6
Początkujący
brunette6
Początkujący

niestety czasu za mało było na fotki jesieni, nie zdążyłam się w porę zorganizować a tu już słońce zaszło i się ciemno zrobiło :( mam nadzieję że w tygodniu coś niecoś popstykam :nauseated_face:

profile.country.en_GB.title
pi0trus
Początkujący

brakuje poziomu w fotkach 19 i 15
18 jest bardzo fajna fotka

Kierniak
Nowicjusz

mas0n napisał(a):

brakuje poziomu w fotkach 19 i 15
18 jest bardzo fajna fotka

Zgadzam się w pełni z przedmówcą.
Od siebie mogę dodać, iż jeśli Twoim zamysłem były fotki portretowe to staraj się bardziej rozmywać tło (mała wartość przysłony, większa odległość od fotografowanej osoby i większa ogniskowa). Pozdrawiam.