Podziel się wrażeniami!
Jako dopełnienie wątku "powitania", na początek autoportret (ISO 800)
Mam wrażenie, że zdjęcia się lekko nieostre...być może to kwestia zmniejszenia.
Kadr istotnie dziwny jest i nawet w dyptyku się nie broni.
Ale ważka ciekawa
Bardzo Wam dziękuję za wizytę i słowa
Co do kadrowania, to przyznam się, że tą sprawę potraktowałem trochę po macoszemu, bo zwróciłem na to za mało uwagi. Obiecuję poprawę
Co do ostrości, fotki mogą być trochę nieostre, już nie pamiętam, dlaczego, ale chyba przez kombinację przysłony i próby trafienia AF-em w jakiś mały punkt
Te zdjęcia ważki wg mnie ciekawiej by sie prezentowały gdybyś je w lewo obrócił.
tzn. obrót o 90 stopni?
grzechoslaw napisał(a):
tzn. obrót o 90 stopni?
Dzięki za rady, Lajam Nie będę już kombinował ze zdjęciami przyrody, spróbuję swoich sił w fotografii ludzi, tylko muszę się dobrze przygotować
grzechoslaw napisał(a):
Nie będę już kombinował ze zdjęciami przyrody, spróbuję swoich sił w fotografii ludzi, tylko muszę się dobrze przygotować
Dzięki za wizyty i słowa
Chwilowo trochę znudziło mi się chodzenie do lasu (inna sprawa, że troszkę brakuje czasu), a od pewnego czasu oglądam różne galerie ze zdjęciami ludzi (np. portfolio użytkownika gregorLA na plfoto.com, czy tutejsza galeria krisa), i po prostu chciałbym rozszerzyć swoją "działalność" na te rejony fotografii No i podoba mi się treściwość fotografii ludzi, pokazywanie emocji, różnych stron i oblicz (? -"twarzy") Człowieka (specjalnie przez duże C)
No to zaczynamy fotografię ludzi .
Przedstawiam Darię i zdjęcia będące efektem naszej niedawnej, zbiorowej KSAFowej sesji fotograficznej.
W kwestii kolorystyki, bardzo lubię efekt rozjaśniania zdjęcia, z łagodzeniem cieni (strasznie nie podoba mi się trochę zbyt powszechny duży kontrast w portretach). Nie wiem dokładnie, jak to się robi (ja zastosowałem poziomy, + ok. 40-50 na "output" w GIMPie), i mam nadzieję, że efekt wygląda ciekawie i nie jest przesadzony .
Co do kadrowania, nie lubię prostokątów więc podejrzewam, że będzie u mnie dużo kwadratów, albo bardzo łagodnych prostokątów, tak więc forma już z góry zapowiada pewien spokój .
CDN.
jak już bym miał na 6 ciąć modelce czoło to chyba w innym miejscu.... w tej formie 6 mi się nie podoba. Modelka bardzo fotogeniczna więc czekam na więcej