Podziel się wrażeniami!
Jako dopełnienie wątku "powitania", na początek autoportret (ISO 800)
TMiN
Dzięki za wizytę w moim albumie i opinię.
Osobiście lubię takie cięcia, ale fakt, jeśli miałbym poprawiać to może poprowadziłbym to w innym miejscu.
Kurczę, ale przecież oczy są w mocnym punkcie kwadratu .
Przepraszam za odwrotną numerację, ale wrzuciłem przed chwilą 6. po małym stemplowaniu i kolejność się odwróciła, a nie chcę już zmieniać numeracji po komentarzu.
grzechoslaw napisał(a):
CDN.
A mi chyba brakuje jakiś cieni, jest tak oświetlone że nie ma za bardzo głębi.
Co do cięcia - kwadrat może być, ale ja ostatnio mam fazę na ostre cięcie tak więc pewnie bym przyciął mocniej
Ty nie lubisz kontrastu, a to właśnie to czego mi tu najbardziej brakuje, zdjęcie są takie płaskie jak dla mnie, może jakieś niskokontrastowe BW by fajnie pasowało ? albo coś w stylu high key ?
cdn, Michał, dzięki za wizytę i krytykę!
cdn napisał(a):
Ostrzysz po zmniejszeniu?
Bo nie są nieostre, ale ogolić się nimi też nie da ...
8 ciekawe. Nie wiem tylko czy tych kwiatów w kadrze nie za dużo. Próbowałeś zrobić podobne zdjęcie jak modelka patrzy w obiektyw? Może być ciekawie. Z drobiazgów - zwracaj uwagę na pojedyncze włosy, by nie zasłaniały oczu.
witmann
Dzięki za wizytę w moim albumie i uwagi.
Rzeczywiście, troszkę źle to skadrowałem, bo chciałem kwadrat ale teraz widzę, że jednak nie pasuje.
Z tej serii z modelką patrzącą w obiektyw nie mam ( i nie wiem, czemu, trochę sam się sobie dziwię, że nie zrobiłem ).
Co do włosów i stemplowania, staram się to poprawiać na etapie fotografowania, bo nie lubię stemplować (no i efekty w przeważającej większości wypadków wyglądają gorzej, niż sytuacja wyjściowa ).
Wracając do zdjęć, Daria w kolejnej odsłonie.
No i tu by się aż prosiło o spojrzenie w obiektyw
Co do włosów - moja sugestia jest taka, byś powiedział modelce, by to ona je poprawiła - mają doświadczenie, wiedzą, jak układać włosy, by wyglądały najkorzystniej
To była pierwsza sesja, więc powinno być już tylko lepiej.
witmann - dzięki, że zajrzałeś!