anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

[grzechosław] - Daria

grzechoslaw
Początkujący

[grzechosław] - Daria

Jako dopełnienie wątku "powitania", na początek autoportret (ISO 800) ;)

47 ODPOW. 47
grzechoslaw
Początkujący

TMiN :c37
Dzięki za wizytę w moim albumie i opinię.

Osobiście lubię takie cięcia, ale fakt, jeśli miałbym poprawiać to może poprowadziłbym to w innym miejscu.
Kurczę, ale przecież oczy są w mocnym punkcie kwadratu ;).

Przepraszam za odwrotną numerację, ale wrzuciłem przed chwilą 6. po małym stemplowaniu i kolejność się odwróciła, a nie chcę już zmieniać numeracji po komentarzu. :nauseated_face:

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

grzechoslaw napisał(a):

CDN.

Ok, jak już wywołałeś do tablicy ... :c20
Podobają mi się portrety.
Ale ...
Ostrzysz po zmniejszeniu?
Bo nie są nieostre, ale ogolić się nimi też nie da ...

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

A mi chyba brakuje jakiś cieni, jest tak oświetlone że nie ma za bardzo głębi.
Co do cięcia - kwadrat może być, ale ja ostatnio mam fazę na ostre cięcie tak więc pewnie bym przyciął mocniej ;)
Ty nie lubisz kontrastu, a to właśnie to czego mi tu najbardziej brakuje, zdjęcie są takie płaskie jak dla mnie, może jakieś niskokontrastowe BW by fajnie pasowało ? albo coś w stylu high key ?

grzechoslaw
Początkujący

cdn, Michał, dzięki za wizytę i krytykę! :)

cdn napisał(a):

Ostrzysz po zmniejszeniu?
Bo nie są nieostre, ale ogolić się nimi też nie da ...

Wyostrzam, ale nie chcę przesadzać, bo pracuję na laptopie (15 cali). :)

A mi chyba brakuje jakiś cieni, jest tak oświetlone że nie ma za bardzo głębi.
Co do cięcia - kwadrat może być, ale ja ostatnio mam fazę na ostre cięcie tak więc pewnie bym przyciął mocniej
Ty nie lubisz kontrastu, a to właśnie to czego mi tu najbardziej brakuje, zdjęcie są takie płaskie jak dla mnie, może jakieś niskokontrastowe BW by fajnie pasowało ? albo coś w stylu high key ?

Na razie nie chcę kombinować, a akurat mam fazę na kwadraty i niskokontrastową obróbkę (nie wiem, czy to drugie szybko minie ;) ).
Ale będę sprawdzał wszystkie (sensowne) możliwości (obejrzałem już wystarczająco dużo przekombinowanych portretów, m.in. na innych forach systemowych, zdecydowanie wolę naturalność i delikatność) ;) .

witmann
Początkujący

8 ciekawe. Nie wiem tylko czy tych kwiatów w kadrze nie za dużo. Próbowałeś zrobić podobne zdjęcie jak modelka patrzy w obiektyw? Może być ciekawie. Z drobiazgów - zwracaj uwagę na pojedyncze włosy, by nie zasłaniały oczu.

grzechoslaw
Początkujący

witmann :c37
Dzięki za wizytę w moim albumie i uwagi.
Rzeczywiście, troszkę źle to skadrowałem, bo chciałem kwadrat ale teraz widzę, że jednak nie pasuje.
Z tej serii z modelką patrzącą w obiektyw nie mam ( i nie wiem, czemu, trochę sam się sobie dziwię, że nie zrobiłem ;)).
Co do włosów i stemplowania, staram się to poprawiać na etapie fotografowania, bo nie lubię stemplować (no i efekty w przeważającej większości wypadków wyglądają gorzej, niż sytuacja wyjściowa ;)).

Wracając do zdjęć, Daria w kolejnej odsłonie.
;)

witmann
Początkujący

No i tu by się aż prosiło o spojrzenie w obiektyw ;)
Co do włosów - moja sugestia jest taka, byś powiedział modelce, by to ona je poprawiła - mają doświadczenie, wiedzą, jak układać włosy, by wyglądały najkorzystniej ;)

grzechoslaw
Początkujący

To była pierwsza sesja, więc powinno być już tylko lepiej. :)

witmann - dzięki, że zajrzałeś!
;)