anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Grzechu1984 - kilka fot.

profile.country.pl_PL.title
grzechu1984
Początkujący

Grzechu1984 - kilka fot.

Witam , proszę o ocenę moich zdjęć , jako początkujący użyszkodnik lustrzanki wychodzi to różnie , no ale mam nadzieje że konstruktywna krytyka pomoże mi skorygować błędy podczas focenia :) Tematyka różna , od zdjęć typowo wakacyjnych po przyrodę .

24 ODPOW. 24
grzechu1984
Początkujący

Melanie napisał(a):

2 najbardziej :)
ale 3 tez troche bo albo mi sie wydaje albo w tym czyms sa odciski muszelek 😜
1 juz najmniej, jedynie niebo mi sie podoba ^^

Dzięki za opinie , pierwsza fotka to blok wapienny w Koloseum w El Jem , ogólnie to używam aparatu zamiast starego kompaktu , przy czym foty staram się robić w miarę dobre technicznie i z rozmysłem kadrowane , jakoś brak mi talentu do fot artystycznych .
Jak tylko znajde troche czasu to miejmy nadzieje zacznę uczyć się zabawy jakimś programem graficznym opr. picasy itp.
Prosze o techniczną ocene zdjęcia nr 04 , jak takie zdjęcie wykadrować ?? jakie parametry ??
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :)

KarolC
Początkujący

grzechu1984 napisał(a):

Melanie napisał(a):

2 najbardziej :)
ale 3 tez troche bo albo mi sie wydaje albo w tym czyms sa odciski muszelek 😜
1 juz najmniej, jedynie niebo mi sie podoba ^^

Dzięki za opinie , pierwsza fotka to blok wapienny w Koloseum w El Jem , ogólnie to używam aparatu zamiast starego kompaktu , przy czym foty staram się robić w miarę dobre technicznie i z rozmysłem kadrowane , jakoś brak mi talentu do fot artystycznych .
Jak tylko znajde troche czasu to miejmy nadzieje zacznę uczyć się zabawy jakimś programem graficznym opr. picasy itp.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam :)

Tak myślałem, że to Tunezja :) No jeszcze mi Egipt chodził po głowie :D

BuBu__
Początkujący

foto nr 4 było by chyba ciekawsze ,gdybyś stanął chociaż kroczek w lewo, no i obcieła bym ten kawałek ściany po lewej stronie, bo wydaje mi się być niepotrzebny

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

Melanie napisał(a):

nie pomylilas czasem numerkow? ;d

no tak, :smileyhappy: chodzi mi o fotkę z nr 3 umieszczoną jako 1, przy tych upałach to trochę skomplikowane

Melanie------
Początkujący

ja bym stanęła przy tym zdjeciu lekko w prawo zeby wszystko tak ladnie prosto sie ukladalo ^^
bo teraz to troche krzywo jest ^^

grzechu1984
Początkujący

Kocisko ....

profile.country.PL.title
gegra71
Poszukiwacz

Witam kocisko fajne, ale zwierzęta raczej focimy z ich poziomu poza tym szkoda obciętego ogona jak byś dokonał korekty ekspozycji na minus to ten kot byłby czarny a tak jest taki mało czary. ;)
Fotka 4 :thumbsup:

Animavillis
Początkujący

z obecnych najbardziej przypadła mi fotka nr2 do gustu(byłaby świetna jak by dziewczyna przybrała jakąś pozę, a nie robiła zdjęcie)
a co do kociaka - nie trzeba było ogona ucinać:)

grzechu1984
Początkujący

Witam .
Dziękuję za opinie , są to naprawdę cenne uwagi.
Zamieszczam tutaj kolejne foto , tym razem z wypadu do Wapienicy k. BB .
No i mam pytanie , czym pomniejszacie swoje zdjęcia ?? ja niestety paintem .

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

grzechu1984 napisał(a):

z wypadu do Wapienicy k. BB .

świetny teren na niejedną dobrą fotkę, gorąco polecam.
Co do pomniejszania, to ja akurat używam Photofiltre albo Fotosizer ale wolę ten pierwszy. Kotek jes ładny i zasługuje na sesję, więc do dzieła :smileythumbsup: