Podziel się wrażeniami!
Podczas 3-go pleneru Foto Klubu w Tucznie, po małym spacerku wraz z Elą (Colorful), postanowiliśmy zabawić się w "pojedynek".
Tak się szczęśliwie złożyło, że footgrafowaliśmy tym samym obiektywem, także sprzęt jakościowo nie odbiegał znacząco od siebie.
Spacerek był zwykłą przechadzką, dopiero później Ela wyszła z propozycją, która i mnie chodziła po głowie.
To tyle tytułem wstępu, a teraz konkrety. Najważniejsze to ta sama ogniskowa (najlepiej jak jest to ten sam obiektyw) i to samo miejsce, o tym samym czasie.
Co robicie Wy? Wy odgadujecie, czyje są prace i fajnie będzie jeśli napiszecie, które zdjęcie się Wam podoba, a które nie.
Oczywiście zachęcam innych do zabawy, do spotkania się i potraktowania tej zabawy jak treningu nad samym sobą - myślę, że fajnie jest zobaczyć inne spojrzenie na ten sam temat
FotoBitwa - 01 - Colorful i Kris - obiektyw Carl Zeiss 135mm 1.8
02 i 04 Ela
01 i 03 Kris
Kolejność nagród
1. 01
2. 04
3. 02
4. 03
Tak widzę to ja.
A!
Zapomniałem napisać - podoba mi się tylko 01.
Bo fajny kadr, bo fajny kolorek, bo tak.
ciekawie się zapowiada
Pierwsze dwa podobają mi się bardziej. Jeśli warunki były takie same to... szkoda było tracić te kolorki na rzecz czerni i bieli
Pozdrawiam
Typuję: 1 i 4 kris
Nie podoba mi się 3
gustaff napisał(a):
Pierwsze dwa podobają mi się bardziej. Jeśli warunki były takie same to... szkoda było tracić te kolorki na rzecz czerni i bieli
Typował nie będę. ale napiszę szczerze:
Najgorsze jest chyba 04 - mogło być lepsze gdyby pójść z kadrem nieco w lewo. Wyszło banalnie
03 - też nie jest jakieś rewelacyjne ale ciekawsze to niż trawka.
Najlepsze są dwa pierwsze ze wskazaniem na drugie ze względu na bardziej mi pasującą kompozycję.
Moja kolejność:
02
01
03
04
Pozdrawiam
Parzyste jej,nieparzyste jego.
01
03
02
04
01 - colorowa