Podziel się wrażeniami!
Podczas 3-go pleneru Foto Klubu w Tucznie, po małym spacerku wraz z Elą (Colorful), postanowiliśmy zabawić się w "pojedynek".
Tak się szczęśliwie złożyło, że footgrafowaliśmy tym samym obiektywem, także sprzęt jakościowo nie odbiegał znacząco od siebie.
Spacerek był zwykłą przechadzką, dopiero później Ela wyszła z propozycją, która i mnie chodziła po głowie.
To tyle tytułem wstępu, a teraz konkrety. Najważniejsze to ta sama ogniskowa (najlepiej jak jest to ten sam obiektyw) i to samo miejsce, o tym samym czasie.
Co robicie Wy? Wy odgadujecie, czyje są prace i fajnie będzie jeśli napiszecie, które zdjęcie się Wam podoba, a które nie.
Oczywiście zachęcam innych do zabawy, do spotkania się i potraktowania tej zabawy jak treningu nad samym sobą - myślę, że fajnie jest zobaczyć inne spojrzenie na ten sam temat
FotoBitwa - 01 - Colorful i Kris - obiektyw Carl Zeiss 135mm 1.8
Czas na odsłonę. Dziś mija 5 dzień
dokładnie, też jestem ciekaw jak to będzie
No i co z tym "Pojedynkiem Mistrzów"?
proszę o chwilkę cierpliwości
Kochani!
Wszystko jest już jasne. Zabawa okazała się być bardzo interesująca - znacie nasze zdjęcia, galeria każdego z nas jest dość mocno rozbudowana, a jednak zagadka okazała się ciekawsza, niż mogłoby się to wydawać. Na początek - garść "statystyk"
Zdecydowanie najbardziej podobało się zdjęcie 01, zdjęcia 02 i 04 były wskazywane podobną ilość razy (02 osiągnęło ciut lepszy wynik), no i bezsprzecznie najmniej podpasowało Wam zdjęcie 03.
A Wasze typy?
Najpewniejsi byliście przy zdjęciu 01 - prawie 70% wskazywało, że to zdjęcie krisa. Jednakowo głosowaliście na zdjęcia 02 i 04 - ponad 60% przypisywało je mojemu "oku". Największy problem sprawiła minimalna GO zdjęcia 03 - trochę ponad 50% z Was uznało, że to zdjęcie krisa.
W dużym skrócie - Wasze głosy:
01 - kris
02 - colorful
03 - kris
04 - colorful
W tym miejscu pragniemy serdecznie pogratulować Tomkowi (Tomek69N) i Ani (Aniqa) za niezłą intuicję, a za "jeszcze lepszą" - silnej grupie "pod wezwaniem" składającej się z następujących osób - Lajam, Monty, Methos, Beata, ania.s, paulina oraz Starosta, bowiem prawda jest taka:
01 - autorstwa colorful
02 - autorstwa krisa
03 - autorstwa colorful
04 - autorstwa krisa
Z 19 osób typujących autorstwo (niektórzy tylko wyrazili opinie o zdjęciach samych w sobie) 7 obstawiło totalnie źle! Czyż to nie ciekawe?
Dzięki piękne za wspólną zabawę i mamy nadzieję, że takich pojedynków będzie więcej!
kilka słów od krisa:
ja ze swojej strony dodam, że zabawa naprawdę jest świetna
zwłaszcza jak się czytało uzasadnienia co do typowania. Miło było mi słyszeć dobre słowa oraz te negatywne....
zwłaszcza o mdłości kadru 04
Deviant, dzięki za słowa o "starannym" kadrze
jak widzisz małe GO z trójki to Kolorowej zabawa
zachęcam innych, w miarę możliwości - wiem, że to trudne, ale naprawdę do zrobienia
Nie rozumiem dlaczego skoro trafiliśmy z Aniqą w samo sedno mamy gorszą intuicję od reszty?
Droga colorful widząc małą GO na 1 i 3 nie miałem wątpliwości, że to Twoje dzieło. Co do typu dwójki to kris jest zwolennikiem nasycenia, saturacji. Na czwórce jest dobra konwersja krisa co Tobie nie zawsze wychodzi Teraz lepiej?
Tomku, ta "lepsza intuicja" to było żartem - Ci którzy typowali totalnie na odwrót, wszak Ty i Ania jesteście podkreśleni kolorem. Mój błąd, faktycznie można to inaczej odczytać, dopisuję więc cudzysłów
Teraz juz podac adres pod jaki wyslecie nagrody czy troche pozniej?
przypominam, że nagrodą jest uścisk delikatnej dłoni - możesz sobie wybrać, czyja dłoń to ma być
To ja wybieram Twoja...
Pozostaly jeszcze trzy do rozdysponowania.
Lajam niech sciska krisa...ma go po sasiedzku