Podziel się wrażeniami!
Jako że juz minęły 24 godziny od rejestracji na forum i sie tu już zaklimatyzowałem, czas najwyższy stworzyć wątek w którym umieszczał będę zdjęcia mojego autorstwa.
Minimalnie za mało światełka jak dla mnie, ale poza tym -
Polecam większą selekcje - w sumie te zdjęcia są na tyle podobne, że mogłeś spokojnie wrzucić jakieś 2 z tych 5
Mam podobne odczucia do colorful
Z wcześniejszych bardzo spodobało mi się zdjęcie nr 8
colorful napisał(a):
Minimalnie za mało światełka jak dla mnie, ale poza tym -
![]()
Polecam większą selekcje - w sumie te zdjęcia są na tyle podobne, że mogłeś spokojnie wrzucić jakieś 2 z tych 5
10,12,13 najbardziej mi sie podobaja
jednak musze rowniez napomknac o swiatelku,bo troszku go za malo
W sumie zgodzę się z Kolorową, bo i troszkę za mało światełka i troszkę za dużo podobnych bardzo ujęć, co nie zmienia faktu że zdjęcia się podobają
Jak widać - nie sprzęt jest najważniejszy (przynajmniej czasami...)
Bardzo podobająco się strzelona mucha!
Dziękuję bardzo za kreatywne komentarze. Muszę na przyszłość pamiętać o świetle. Problem w tym że mam jedynie dwie lampy, ale chyba trzeba bedzie pomyśleć o trzeciej.
Zamiast myśleś o trzeciej lampie poczytaj o korekcie ekspozycji
Wszystko fajnie tylko jedna sprawa, mucha się ruszała wiec czasu nie mogłem już zmniejszyć a to na czym zawsze mi zależy (moze to dziwne) to to żeby zachować ISO 100.
a jako że większość zdjęć robię na Manualu to nie bawię się EV, rozjaśniam zwiększając czas i zmniejszając przysłonę (a przy pierścieniach f/1 tak wiec bawić się mogłem tylko czasem i ISO)
Pozostaje więc odpowiednie wywołanie RAWów