anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jacej92 - MUCHA

profile.country.pl_PL.title
jacej92
Użytkownik

jacej92 - MUCHA

Jako że juz minęły 24 godziny od rejestracji na forum i sie tu już zaklimatyzowałem, czas najwyższy stworzyć wątek w którym umieszczał będę zdjęcia mojego autorstwa.

40 ODPOW. 40
colorful-----
Początkujący

Minimalnie za mało światełka jak dla mnie, ale poza tym - :thumbsup:
Polecam większą selekcje - w sumie te zdjęcia są na tyle podobne, że mogłeś spokojnie wrzucić jakieś 2 z tych 5 :)

Firianus
Początkujący

Mam podobne odczucia do colorful :c20

Z wcześniejszych bardzo spodobało mi się zdjęcie nr 8 :c4

jacej92
Użytkownik

colorful napisał(a):

Minimalnie za mało światełka jak dla mnie, ale poza tym - :thumbsup:
Polecam większą selekcje - w sumie te zdjęcia są na tyle podobne, że mogłeś spokojnie wrzucić jakieś 2 z tych 5 :)

No właśnie ze światłem jest taki problem że lamp mocniejszych póki co nie ogarnę, a że mucha się ruszała to ustawień aparatu również nie mogłem zbytnio już zmienić ;)
jak chodzi o selekcję, to zapamiętam na przyszłość (aczkolwiek powyższe 5 zdjęć to 3 różne muchy :smileytwisted: )

profile.country.PL.title
martha.
Użytkownik

10,12,13 najbardziej mi sie podobaja :thumbsup:
jednak musze rowniez napomknac o swiatelku,bo troszku go za malo ;)

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

W sumie zgodzę się z Kolorową, bo i troszkę za mało światełka i troszkę za dużo podobnych bardzo ujęć, co nie zmienia faktu że zdjęcia się podobają :thumbsup:

doslav.
Poszukiwacz

Jak widać - nie sprzęt jest najważniejszy (przynajmniej czasami...)

Bardzo podobająco się strzelona mucha! :thumbsup: :D

jacej92
Użytkownik

Dziękuję bardzo za kreatywne komentarze. Muszę na przyszłość pamiętać o świetle. Problem w tym że mam jedynie dwie lampy, ale chyba trzeba bedzie pomyśleć o trzeciej.

witsu------
Początkujący

Zamiast myśleś o trzeciej lampie poczytaj o korekcie ekspozycji :-)

jacej92
Użytkownik

Wszystko fajnie tylko jedna sprawa, mucha się ruszała wiec czasu nie mogłem już zmniejszyć a to na czym zawsze mi zależy (moze to dziwne) to to żeby zachować ISO 100.
a jako że większość zdjęć robię na Manualu to nie bawię się EV, rozjaśniam zwiększając czas i zmniejszając przysłonę (a przy pierścieniach f/1 tak wiec bawić się mogłem tylko czasem i ISO)

Firianus
Początkujący

Pozostaje więc odpowiednie wywołanie RAWów :c20