Podziel się wrażeniami!
witam w mojej galeryj , zdjęcia z Alfa 450,
c.d.
w międzyczasie urodziło sie pytanie , jak robić zdjęcia w padającym śniegu,? jak przemienić padający śnieg w naszego sprzymierzeńca,podczas fotografowania czy to w dzień czy w nocy?
ps co do balansu bieli tych fotek , zdjęcia są ciepłe bo po prostu tak to wygląda w realu , wszystko wybudowane z czerwonej skały, zdjęcia robione na 4000K, B/W dodatkowo korygowane programowo
może trochę mojej pracy
DSC04649- takie jak by troszeczke nie ostre
DSC04641- moim zdaniem było by lepiej gdyby poręcz nie była by centralnie
DSC04543- wszystko OK tylko po co ta lampa u góry z lewej strony wieży
DSC04555- fajna uliczka ale tło mi nie pasuje
Zielony-0 - fajne ujecie ja bym przestawił aparat bardziej prawej strony. złapał bym cały chodnik a niepotrzebne miejsce za drzewkiem wyciął
+ - podoba Mi się najbardziej z całej wrzutki Fajne światło Fajne miejsce
jest to ocena Amatora. Pozdrawiam
brakuje mi tylko Exif-ów
dzięki za sugestie , exify mi przepadają przy zmniejszaniu
kolejna porcja , powiecie co można by poprawić
Bardzo fajne fotki (nie napisze które bo nie numerujesz zdjęć a numery plików ciężko spamiętać)
Miejsce w którym byłeś ma chyba ogromny potencjał... Chętnie zobaczyłbym dobry reportaż stamtąd... Żeby trochę szerzej objąć temat... ludzi pokazać itp.
ciesze sie że podoba ci sie mój warsztat kowalski
na ostatnim zdjęciu dałem d..., zapomniałem o mocnych punktach i zasadach ekspozycji, a wystarczyło odbicie , podobnie jak na tych schodach poniżej
le' kompresor
W dalszym ciągu nie numerujesz zdjęć. Szkoda.
Trudniej oceniać.
A nie ocenione nie zawsze oznacza nieocenione
Więc hurtem napiszę.
Widzę przewagę ilości nad jakością.
I trochę trudno mi znaleźć powody do konwersji niektórych zdjęć do WB.
A metal, zwłaszcza gorący broni się kolorami.
I sporo zdjęć podobnych.
Ja zwykle zdjęcia do zamieszczenia zbierałem w jednym katalogu i przeglądałem.
Po każdym przeglądzie najsłabsze (albo najmniej świetne ) kasowałem.
I tak do momentu jak zostały dwa - trzy. A czasem i jedno.
dzięki za komentarz,faktycznie wiele fotek jest b/w albo ze znacznie obniżonym nasyceniem ,wydaje mi sie że moja Alfa jakoś zbytnio te kolory akcentuje,
(pomimo skręcenia w ustawieniach),
co do numeracji to wystarczy podać przecież 2 ostatnie cyfry , a dzięki takiej numeracji jaka jest , zachowuję względny porządek u siebie na kompie,
zdjęcia zazwyczaj sortuję tak jak piszesz , z 50 zostaje ok 20 i jest jakieś 5 dobrych (albo mniej złych )