Podziel się wrażeniami!
Niestety , rzadko kiedy mam okazję zrobić jakieś ciekawe zdjęcie , więc galeria będzie rzadko uzupełniana. Już raz założyłem galerię , ale w moim temacie rozpisali się profesjonaliści i mój temat został przeniesiony do działu ABC fotografowania ( viewtopic.php?f=30&t=1905) , żeby inni mogli się też coś dowiedzieć z tych wspaniałych wykładów.
Poniżej zdjęcie zrobione , tak przypadkiem:
1.JPG
kamil1114 napisał(a):
Proszę o komentowanie !
Tadeusz napisał(a):
Nie wypada nachalnie domagać się komentarzy
Tak na moje to 19-ka jeszcze obleci
Ale generalnie trochę ciemne te zdjęcia... No i widać, że albo za daleko byłeś albo szkła zabrakło (ogniskowej właściwie). Ogólnie widzę, że próbowałeś fajnie pokazać te latadełka ale jakoś tak... no nie do końca to wyszło
Niemniej - jeśli masz warunki i dostęp do takiego miejsca - wróć tam Sam widzisz przecież co nie gra więc już jesteś bogatszy o doświadczenie i wiesz co i jak poprawić. No i bez pośpiechu
Powodzonka
Aha!.. I nie zapominaj jednak o migawce przy samolotach Na spokojnie - nie musisz przecież od razu zrobić wszystkich zdjęć. Wystarczy kilka ale dobrych...
A helikopterki (naziemne) - OK
kamil1114 napisał(a):
Proszę o komentowanie !
Tadeusz napisał(a):
Nie wypada nachalnie domagać się komentarzy
Architektura nie musi być zawsze w całości - czasem jej fragment czy nawet detal jest dużo bardziej interesujący niż całość.
Czwórka jest OK z letadeł na przyziemionych kadrach a o innych się nie wypowiem, bo są od tego szpece. Nie zgodzę się, że samolot od ogona jest niefotogeniczny - jest z milion udanych zdjęć w sieci przeczących temu zdaniu.
nie mowie ze od tylu jest zle, tylko ze w na tych zdjeciach nie bardzo mi pasuje
Mam tutaj jedne z moich pierwszych hdrków. Co o nich sądzicie ?
23.jpg
24.jpg
Witam chociaż jestem też raczkującym amatorem to powiem a raczej napisze kilka słów
co do latadełek to tak jak już poprzednicy napisali zaraz spadną za krótki czas dałeś to tak na wstepie co do pierwszych teraz dwa ostatnie 23 co konkretnie chciałeś pokazać samolot czy hangar wogóle do mnie nie trafia to tyle okiem amatora pozdrawiam
Dziękuję za ocenę. Wiem , wogóle zapomniałem o czasach robiąc zdjęcia samolotom i helikopterom. W 23 chciałem pokazać i hangar i samolot Odnośnie 24 - Nie miałem możliwości zrobienia zdjęcia bez siatki.
Dodam jeszcze oryginały , żeby móc porównać je z hdrami
DSC02100.jpg
DSC021020.jpg
kamil1114 napisał(a):
Dodam jeszcze oryginały , żeby móc porównać je z hdrami