anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kamil1114 - fotki

kamil1114
Początkujący

kamil1114 - fotki

Niestety , rzadko kiedy mam okazję zrobić jakieś ciekawe zdjęcie , więc galeria będzie rzadko uzupełniana. Już raz założyłem galerię , ale w moim temacie rozpisali się profesjonaliści i mój temat został przeniesiony do działu ABC fotografowania ( viewtopic.php?f=30&t=1905) , żeby inni mogli się też coś dowiedzieć z tych wspaniałych wykładów.

Poniżej zdjęcie zrobione , tak przypadkiem:

1.JPG

62 ODPOW. 62
docentstopczyk
Początkujący

kamil1114 napisał(a):

Proszę o komentowanie !

Tadeusz napisał(a):

Nie wypada nachalnie domagać się komentarzy

Pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Tak na moje to 19-ka jeszcze obleci ;)
Ale generalnie trochę ciemne te zdjęcia... No i widać, że albo za daleko byłeś albo szkła zabrakło (ogniskowej właściwie). Ogólnie widzę, że próbowałeś fajnie pokazać te latadełka ale jakoś tak... no nie do końca to wyszło ;)

Niemniej - jeśli masz warunki i dostęp do takiego miejsca - wróć tam :thumbsup: Sam widzisz przecież co nie gra więc już jesteś bogatszy o doświadczenie i wiesz co i jak poprawić. No i bez pośpiechu :D
Powodzonka :thumbsup:

Aha!.. I nie zapominaj jednak o migawce przy samolotach ;) Na spokojnie - nie musisz przecież od razu zrobić wszystkich zdjęć. Wystarczy kilka ale dobrych...

A helikopterki (naziemne) - OK :thumbsup:

kamil1114
Początkujący

kamil1114 napisał(a):

Proszę o komentowanie !

Tadeusz napisał(a):

Nie wypada nachalnie domagać się komentarzy

Pozdrawiam.

Ja tylko proszę , a nie domagam się.

@doslav
Może ciemne dlatego , że jak robiłem zdjęcia , to było już trochę późno , a iso miałem na 100. Wogóle zapomniałem o migawce , ustawiałem tylko przysłonę. Dziękuję za rady , mam dostęp do lotniska , więc postaram się tam wrócić i porobić jakieś fajniejsze zdjęcia. :)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Architektura nie musi być zawsze w całości - czasem jej fragment czy nawet detal jest dużo bardziej interesujący niż całość.
Czwórka jest OK z letadeł na przyziemionych kadrach a o innych się nie wypowiem, bo są od tego szpece. Nie zgodzę się, że samolot od ogona jest niefotogeniczny - jest z milion udanych zdjęć w sieci przeczących temu zdaniu.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

nie mowie ze od tylu jest zle, tylko ze w na tych zdjeciach nie bardzo mi pasuje

kamil1114
Początkujący

Mam tutaj jedne z moich pierwszych hdrków. Co o nich sądzicie ? ;)

23.jpg

24.jpg

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

Witam chociaż jestem też raczkującym amatorem to powiem a raczej napisze kilka słów
co do latadełek to tak jak już poprzednicy napisali zaraz spadną za krótki czas dałeś to tak na wstepie co do pierwszych ;) teraz dwa ostatnie 23 co konkretnie chciałeś pokazać samolot czy hangar :question: wogóle do mnie nie trafia to tyle okiem amatora pozdrawiam

kamil1114
Początkujący

Dziękuję za ocenę. :) Wiem , wogóle zapomniałem o czasach robiąc zdjęcia samolotom i helikopterom. W 23 chciałem pokazać i hangar i samolot :D Odnośnie 24 - Nie miałem możliwości zrobienia zdjęcia bez siatki.

kamil1114
Początkujący

Dodam jeszcze oryginały , żeby móc porównać je z hdrami

DSC02100.jpg

DSC021020.jpg

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kamil1114 napisał(a):

Dodam jeszcze oryginały , żeby móc porównać je z hdrami

To nie sa zdjęcia wymagające użycia techniki HDR. Zbyt mała rozpiętość tonalna. Matryca aparatu zarejestrowała wszystko bez większych problemów.

A te HDR-y wyglądają jakby po prostu ręka Ci się omsknęła na suwaku "nasycenie" ;)