Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich użytkowników forum . Przez jakiś czas tu zaglądałem i szwendałem się przeglądając jedynie tematy. Dziś doszedłem jednak do wniosku, że fajnie byłoby również coś pokazać i przede wszystkim czegoś się nauczyć. Tak więc mam nadzieję na dużą ilość konstruktywnej krytyki . Pozdrawiam serdecznie
11/13 (?) - Pan na ławeczce z gołębiami, byłaby rewelacyjna, gdyby nie reklamówkozrywka i nogi przechodnia w oddali. Z tymi dwoma detalami to będzie tylko... super
Rzeczywiście te nogi odrobinę rażą po oczach . Rezultat ostatniego przechadzania się po Nikiszowcu.
część druga ...
Jeśli chodzi o zdjęcia z pierścieniami pośrednimi to są one dla mnie mało ostre takie trochę mydlane.
Nikisz to mam na co dzień. 33 bardzo fajne.
Niezwykle trudno trafić z ostrością po zastosowaniu pierścieni pośrednich, a rozstawienie statywu w trakcie fotografii owadów mija się z celem. No cóż wydaje mi się, że w tej kwestii nie wiele da się zrobić
Próba robienia zdjęć makro obiektywem Pentacon 2,8/135 MC + pierścienie pośrednie.
nie za bardzo podeszła mi ta Twoja próba Pentaconem
Dzięki wszystkim do tej pory komentującym chapeau bas Kolejna porcja zdjęć, tym razem trochę z ulicy.
Obcowanie z naturą .
Nie jestem jakoś szczególnie "oblatany" w tym temacie, ale pozwól, że zostawię kilka uwag.KarolG napisał(a):
Kolejna porcja zdjęć, tym razem trochę z ulicy.