anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kata-woj - portret w BW

kata-woj
Początkujący

kata-woj - portret w BW

witam!

nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę :thumbsup:

główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych :) przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej :c20

chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić? :)

196 ODPOW. 196
profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Ale, że co?.. :c7 Jesień wróciła? :D

Najbardziejsze dla mnie --> sysunia i... Titanic :D :thumbsup:

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

2 - bardzo!
A do 3 miałaś nosa :c20
Fajne.

kata-woj
Początkujący

dziękuję za odwiedziny i komentarze :)

doslav w tle to nie liście :) szyszki o pięknym żółto-rudym kolorze - raczej pozostałości po jesieni ;)
cdn raczej koń miał nosa :) podeszłam maksymalnie blisko (niestety brak lepszego zoom-u ;)) i bałam się, że mi prychnie w obiektyw :slight_smile:

Starosta.
Początkujący

Sysunia mi się podoba bardzo :nauseated_face:
Konik sympatyczny :)
A przy tytanicu zwiększyłbym kontrast i trochę rozjaśnił :c20 I może jeszcze winieta do tego :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
Aniqa.
Poszukiwacz

2 i 3 bardzo fajne :thumbsup:

flower-----
Początkujący

a ja tam "nie widzę" przepaleń ;) widze cudne oczka i buzię, które wzbudzają we mnie "mmmmmmmm" :)
będę tu zaglądać :)

krzyho4
Początkujący

krzyho4 mam i ja buzickę z więksym kadrem :c20

a to poprosim :smileythumbsup:

kata-woj
Początkujący

dziękuję za wizytę :c22

A przy tytanicu zwiększyłbym kontrast i trochę rozjaśnił :c20 I może jeszcze winieta do tego :question:

Starosto następnym razem poczekam na zachód słońca - wtedy jest dopiero fajny widoczek i światełko :smileythumbsup:

dwa pstryki córeczki - zabawa porannym światłem, warunki domowe (większa buzia na życzenie :) )

Starosta.
Początkujący

dwa pstryki córeczki - zabawa porannym światłem, warunki domowe (większa buzia na życzenie :))

Dobrze kombinujesz. Tylko takie dwie rzeczy.

Po pierwsze ta cienie na buziu od żaluzji mi się nie podobają :| Mogłaś je dźwignąć, żeby pozbyć się tych niepotrzebnych cieni moim zdaniem.

Po drugie ułożenie twarzy do światła. Mogłaś zrobić dwa kompletnie różne pstryki.
Pierwsze zdjęcie widziałbym tak, że cała twarz zostaje oświetlona prze światło.
Natomiast drugie zdjęcie pobawiłbym się w światłocienie, ale takie większe. Na przykład: pół twarzy jesz oświetlona tym światłem a pół schowałbym w cieniu.

I jeszcze co do kadrowania to spróbuj też zrobić kadry pionowe.
To tyle z mojej strony :)

Córeczka masz piękną i jest z kim i na kim ćwiczyć :smileythumbsup:
Czekam na następne :c20

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Titanic - ładnie wypatrzone. I może rzeczywiście warto potraktować motyw innym światłem? Dobry pomysł, żeby spróbować o innej porze dnia :thumbsup:

Zdjęcia córeczki bardzo fajne - szczególnie podoba mi się gra cieni wywołana przez żaluzje :c4
I miałbym problem gdybym musiał wybrać jedno: 5 jest taka spokojna, łagodna, zaś 6, dynamiczna - "mamo, jak mi świeci w oczy!".
Więc :c4 za oba :D

------------------------------
fotoamator