anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kata-woj - portret w BW

kata-woj
Początkujący

kata-woj - portret w BW

witam!

nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę :thumbsup:

główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych :) przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej :c20

chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić? :)

196 ODPOW. 196
profile.country.PL.title
masthere
Nowicjusz

joo napisał(a):

miejscami za płytka głębia i za długie czasy psują obrazy

Mi się wydaje na odwrót, że tak ma właśnie być, taki był zamysł autorki :smileymrgreen: .

Cudne kolorki, bardzo fajne kadry. Z ostatniej wrzuty najbardziej 70 przypadło mi do gustu :smileythumbsup: .

profile.country.pl_PL.title
joo-----
Początkujący

poruszona ręka oraz smerfetka lub/i ręka oraz smerfetka nieco przed głebią w foto 68 to chyba nie zamierzony efekt :c18 , głębia mogła by być 2x większa :c18,

kata-woj
Początkujący

dzięki Panowie :thumbsup:

joo mieszkanie ma tylko wschodnie okna, ciemnobrązowe ściany, brak firan to raz ;)
warunki ciężkie ale sama chciałam to muszę sobie radzić

każde zdjęcie z projektu jest zrobione ŚWIADOMIE i w zależności od tego jaki efekt chciałam uzyskać (czy ruch czy płytką GO) posługuję się preselekcją czasu lub przesłony (przy żywiole, którym jest moja córa na razie manual odpuszczam ;))
dla mnie fotografia to nie tylko ostrość jak żyleta, jasność jak w słoneczny dzień ale również chwila, emocje, to COŚ co sprawi, że do zdjęcia będzie się wracać i miło wspominać daną chwilę :)

zdjęcie ze smerfami to była właśnie ta chwila!
grałyśmy w grę, pionki ustawiły się w ten sposób jak widać a że była córy kolej na ruch to ten efekt widać!
tyle ;)
i nie jest chyba najgorsze skoro udało się uchwycić fajny moment a przy okazji można rozróżnić bohaterów zdjęcia :)
głębię zaplanowałam celowo tak jak pisze masthere :)

napisz jeśli jest jeszcze zdjęcie, które wzbudza podobne odczucie a ja chętnie na nie spojrzę jeszcze raz, może coś mi się nasunie nowego ;)

joo-----
Początkujący

zdjęcie z kredka , super , do ideału brakuje mi nieco większej głębi , jak by to zrozumiale napisać :rolling_eyes: , jest za duży kontrast głębi miedzy przeostrzoną kredką a rozmytą buzią,
podobnie pędzelek i farbki , bardzo fajnie udało ci sie pogodzić ten kontrast na "podjadaczu"

może jak masz preselekcję czasu to automat zmniejsza ci głębię , lub odwrotnie w preselekcji przysłony wydłuża czas i robią się rozmycia

spróbuj /M

masz też lampę, używasz jej ?

kata-woj
Początkujący

lampę mam, używam wieczorami ;)
osobiście uwielbiam takie szczególiki - dla mnie tak jak widać na zdjęciach - jest idealnie bo wzrok skupia się na tym co chciałam pokazać i przekazać ;)

naprawdę to przeszkadza? :)

no i dzięki za opinię :thumbsup:

edit: o manualu pisałam wyżej ;)

joo-----
Początkujący

naprawdę to przeszkadza? :)

nic nie przeszkadza , zdjęcia są super , brakuje mi tylko polewy i wisienki na torcie
dla obserwatora zdjęcia mogą być idealne , dla autora nigdy nie będą
tylko od ciebie zależy czy wykorzystasz sugestie

Bertone.
Poszukiwacz

Ja tam wymagający nie jestem. Zdjęcia się podobają a to chyba najważniejsze :c2
Są z pomysłem i inne jak zwykle - podziwiam i gratuluje autorce :c22

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
kata-woj
Początkujący

joo napisał(a):

dla autora nigdy nie będą

pewnie, że zawsze może być lepiej ale nie w przypadku tych zdjęć, które sobie zaplanowałam i udało się zrealizować od A do Z (chyba po raz pierwszy w życiu :smileyrolleyes: a biorąc pod uwagę tempo w którym realizowany jest projekt to dla mnie duży sukces!)
nie obrastam w piórka jeszcze, oj nie :smileymrgreen:
i każda opinia jest dla mnie cenna, i każde inne spojrzenie :)
fajnie, że się różnimy i że każdemu podoba się coś innego - dzięki temu jest kolorowo i nie nudnie :smileymrgreen:

Bertone dzięki ;)

kata-woj
Początkujący

i ostatnia wrzuta z tego projektu bo już dzisiaj koniec :nauseated_face:

a za jakiś czas pokażę Wam zdjęcia z pierwszego mojego projektu, który był zupełnie inny od tego lutowego ;)

25-29 luty

tobaszc53
Początkujący

fajny pomysł na ostatnią fotkę :)

..shprot..