Podziel się wrażeniami!
witam!
nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę
główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej
chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić?
Mi się wydaje na odwrót, że tak ma właśnie być, taki był zamysł autorki :smileymrgreen: .joo napisał(a):
miejscami za płytka głębia i za długie czasy psują obrazy
poruszona ręka oraz smerfetka lub/i ręka oraz smerfetka nieco przed głebią w foto 68 to chyba nie zamierzony efekt , głębia mogła by być 2x większa
,
dzięki Panowie
joo mieszkanie ma tylko wschodnie okna, ciemnobrązowe ściany, brak firan to raz
warunki ciężkie ale sama chciałam to muszę sobie radzić
każde zdjęcie z projektu jest zrobione ŚWIADOMIE i w zależności od tego jaki efekt chciałam uzyskać (czy ruch czy płytką GO) posługuję się preselekcją czasu lub przesłony (przy żywiole, którym jest moja córa na razie manual odpuszczam )
dla mnie fotografia to nie tylko ostrość jak żyleta, jasność jak w słoneczny dzień ale również chwila, emocje, to COŚ co sprawi, że do zdjęcia będzie się wracać i miło wspominać daną chwilę
zdjęcie ze smerfami to była właśnie ta chwila!
grałyśmy w grę, pionki ustawiły się w ten sposób jak widać a że była córy kolej na ruch to ten efekt widać!
tyle
i nie jest chyba najgorsze skoro udało się uchwycić fajny moment a przy okazji można rozróżnić bohaterów zdjęcia
głębię zaplanowałam celowo tak jak pisze masthere
napisz jeśli jest jeszcze zdjęcie, które wzbudza podobne odczucie a ja chętnie na nie spojrzę jeszcze raz, może coś mi się nasunie nowego
zdjęcie z kredka , super , do ideału brakuje mi nieco większej głębi , jak by to zrozumiale napisać , jest za duży kontrast głębi miedzy przeostrzoną kredką a rozmytą buzią,
podobnie pędzelek i farbki , bardzo fajnie udało ci sie pogodzić ten kontrast na "podjadaczu"
może jak masz preselekcję czasu to automat zmniejsza ci głębię , lub odwrotnie w preselekcji przysłony wydłuża czas i robią się rozmycia
spróbuj /M
masz też lampę, używasz jej ?
lampę mam, używam wieczorami
osobiście uwielbiam takie szczególiki - dla mnie tak jak widać na zdjęciach - jest idealnie bo wzrok skupia się na tym co chciałam pokazać i przekazać
naprawdę to przeszkadza?
no i dzięki za opinię
edit: o manualu pisałam wyżej
naprawdę to przeszkadza?
Ja tam wymagający nie jestem. Zdjęcia się podobają a to chyba najważniejsze
Są z pomysłem i inne jak zwykle - podziwiam i gratuluje autorce
Pozdrawiam
joo napisał(a):
dla autora nigdy nie będą
i ostatnia wrzuta z tego projektu bo już dzisiaj koniec
a za jakiś czas pokażę Wam zdjęcia z pierwszego mojego projektu, który był zupełnie inny od tego lutowego
25-29 luty
fajny pomysł na ostatnią fotkę