anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kata-woj - portret w BW

kata-woj
Początkujący

kata-woj - portret w BW

witam!

nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę :thumbsup:

główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych :) przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej :c20

chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić? :)

196 ODPOW. 196
profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam
Podziwiam Cię za chęci, żeby robić taki PROJEKT.
Ja to jestem len, aparat może leżeć w szafie tygodniami.
Najbardziej w tych zdjęciach rzuca się w oczy obróbka, taka inna, ale mnie się podoba. :thumbsup:

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
kata-woj
Początkujący

dzięki krzys1977 za odwiedziny :)
taki projekt mobilizuje! i to bardzo!

dzisiaj kolejne 4

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Och ... co za kolorystyka :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Bertone.
Poszukiwacz

Urokliwe :c2

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Zdjęcia naprawdę śliczne i podobają się, jednak ta obróbka... przyznam szczerze, że nie przypada mi do gustu. Może dlatego, że za dużo się swego czasu musiałem namęczyć, by z takich właśnie kolorków, a takie z materiałów ORWO wychodziły, zrobić "normalne" zdjęcia?
Więc: piękne fotki, ale (poza niektórymi) kolorystyka nie dla mnie.

------------------------------
fotoamator
kata-woj
Początkujący

dzięki Panowie za odwiedziny :)

Tadeuszu ja Cię rozumiem, ale nic nie poradzę na to, że kocham tamtejszą kolorystykę zdjęć!
oglądając stare albumy wzdycham bo wiem, ze cyfrowo ciężko je osiągnąć :rolling_eyes:
więc sobie robię troszkę taką namiastkę
cały projekt (drugi również) jest utrzymany w takiej tonacji więc przykro mi, inaczej nie będzie ;)

kolejna wrzutka
17-20 luty

profile.country.GB.title
DariuszG.
Użytkownik

A ja sie przylacze do Bertone milo sie je oglada :thumbsup:

kata-woj
Początkujący
joo-----
Początkujący

kilka zdjęć z tej i poprzedniej wrzuty rewela :c4 , miejscami za płytka głębia i za długie czasy psują obrazy, chyba szukasz światła czasem i przysłoną a za mało iso i światłem,
odsłoń zasłony, zrób blendę,podciąg iso i zaświeć więcej żarówek