anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kermitek - moje pierwsze zdjęcia

kermitek-----
Początkujący

kermitek - moje pierwsze zdjęcia

Witam.
Lustrzankę Sony mam od 2 dni więc możecie się domyślać jakie te zdjęcia będą słabe :)
Zdjęcia będą za ostre albo nie ostre, prześwietlone czy jakie jeszcze mogą być, ponieważ o tej lustrzance za dużo jeszcze nie wiem.
Czytałam jak dotąd instrukcje i wasze forum. Zdjęcia starałam się nie robić na auto mimo, że nie miałam kompletnie pojęcia jakie ustawienia powinny być do poszczególnych trybów.
W każdym razie proszę o jakieś wskazówki no i krytykę jak najbardziej :D

16 ODPOW. 16
gierlicz-----
Początkujący

Kermitku - jak dla mnie nr. 4 :c4

kermitek-----
Początkujący

Dzięki :)

profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

Witamy w galerii :) no i gratuluję nowego nabytku ;)
co do zdjęć:
1 - pada ostrość niestety.
2 - okej, ale mogłaś trochę bliżej wykadrować tego pierwszoplanowego kwiatka, czy co tam to jest, bo trochę ginie w tle.
3 - taki sobie zwykły kwiatek, ale jak na pierwsze zdjęcia to nie mogę się czepiać :P

kolejne zdjęcia są dowodem na to że próbujesz, eksperymentujesz, a to najważniejsze :D
4 - ciekawe, ale brak ostrości.
5 - fajne żabki. osobiście podoba mi się wersja po lewej stronie (chociaż szkoda że nie ma takiego światła jak na zdjęciu po prawej :P)
6 - najbardziej mi się podoba! i ostrość jest, i światło dobre..

tyle amatorskim okiem :)
życzę powodzenia (na nowej drodze życia z A200 :slight_smile: )!
i czekam na kolejne zdjęcia :)

kermitek-----
Początkujący

5 - fajne żabki. osobiście podoba mi się wersja po lewej stronie (chociaż szkoda że nie ma takiego światła jak na zdjęciu po prawej :P)

Dziękuję za komentarz :) co do żabek no właśnie kurde chciałam zrobić takie same światło w ps jakos to zrobić ale kurde: ps - czarna magia dla mnie :D

jmw.w-----
Nowicjusz

kermitek napisał(a):

co do żabek no właśnie kurde chciałam zrobić takie same światło w ps jakos to zrobić ale kurde: ps - czarna magia dla mnie :D

nie tylko dla Ciebie :smileytwisted:

Starosta.
Początkujący

Witaj kermitku http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hi.gif
Podobają mi się pomysły ze zdjęcia na 4 i 5 ;)
Tylko jeszcze jedna uwaga.
Masz zbyt silną kompresję zdjęcia podczas jego zmniejszania co widać na zdjęciach.
Możesz wstawiać zdjęcia, które ważą spokojnie każde po 256 kB ;)
A Twoje zdjęcia mają po 20, 50 parę kB i są słabe jakościowo :rolling_eyes:
Także postaraj się przy zmniejszaniu nie używać tak mocnej kompresji ;)
Pozdrawiam :)

Pozdrawia Starosta :grin:
kermitek-----
Początkujący

Co do 7 próbowałam wyostrzyć tą szklankę ale coś mi nie idzie bo wychodzą tylko czarne paski :? pewnie gdybym zrobiła to w innych ustawieniach to by było lepiej.. ale jakich ? :c3
A 8 takie nijakie no ale..
9.. troche poruszone ponieważ jego mama poszła do pracy i trza było go zabawiać a wiadomo było że zaraz sie rozpłacze heh.. więc na szybkiego pstrykłam fotke

____
ale kurde jak tak teraz patrze to żadna mi się nie podoba :D

Melanie------
Początkujący

o poprzednich dwoch wrzutach wypowiedziele sie inni i chyba juz wszystko powiedzieli ;d
7 no, nieostre, słaba jakosc ^^ ale pomysł calkiem niezly ;d co do ustawien to krotszy czas moze by pomógł i postawic aparat na czyms stabilnym najlepiej ;]
a dwoch pozostalych sie wypowiedzialas juz sama ;]

4-6 rowniez mi sie podobają :thumbsup: