anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kilka zdjęć amatora

profile.country.pl_PL.title
ludzik82r
Początkujący

Kilka zdjęć amatora

Witam mam swoją pierwszą lustrzankę od miesiąca i oto kilka fot które zrobiłem :)
Bądzcie wyrozumiali ...

590 ODPOW. 590
doslav.
Poszukiwacz

wiciuryn1 napisał(a):

To są zdjęcia z sigmy?? Jeśli tak to czy je wyostrzałeś? Jak nie to też ją kupię.

Jedno z ogniskową 26mm a drugie 18mm... To raczej nie sigma ;)
Nawet z pewnością nie! :D

Nad chatką trochę brak nieba...
Dziewczynka fajna (sama dziewczynka również ;) ) - szkoda tylko, że ten płot się wcisnął... No i co to jest to zielone długie między płotem a modelką co mnie tak intryguje? :)
Niemniej podoba się :smileythumbsup:

ludzik82r
Początkujący

nie no sigma jeszcze nie robiłem nic zgadza się narazie wszystko kit 18-70mm , to zdjęcie z dziewczynką nei było pozowane tylko z nienacka więc nie ustawiałem Ani tylko cyk :)

doslav.
Poszukiwacz

ludzik82r napisał(a):

to zdjęcie z dziewczynką nei było pozowane tylko z nienacka więc nie ustawiałem Ani tylko cyk :)

No to masz fajną modelkę :smileythumbsup: Korzystaj :D

A tak jeszcze w kwestii rzeczonej sigmy... To naprawdę bardzo wdzięczny obiektyw i przy odrobinie wprawy potrafi produkować bardzo fajne obrazki. Znam, posiadam od dosyć dawna i nadal jestem zadowolony a czasem nawet zaskoczony :)
W tej kategorii cenowej - bardzo dobrze się prezentuje :smileythumbsup:

ludzik82r
Początkujący

no szkoda ze nie chce pozować tylko z partyzanta foty robie :D

ludzik82r
Początkujący

pierwsze zdjęcia w ruchu z sigma 70-300mm

napewno usłysze że nie ostre ale może ktoś mi podpowie jak to zmienić :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

zmniejszyć wartość przysłony (mniejsze f), zwiększyć iso lub natężenie światła.
Swoją drogą to i tak mam wrażenie, że nie trafiłeś z ostrością w punkt (gołębie) ;)

ludzik82r
Początkujący

no ciężko mi ustawić ostrość na niego gdy jest w powietrzu

doslav.
Poszukiwacz

Wygląda na to, że jednak ciut mało światła było... Więc przymknięcie do nie było możliwe ;) Niemniej podejrzewam, że jest to jedno z wielu zrobionych dziś zdjęć ptaszydła? :D

Jak na początek z sigmą - nie jest tak źle :thumbsup: Zdjęcie trochę ciemne i ostrość może nie do końca tam gdzie trzeba (ten obiektyw nie jest demonem prędkości ale i kompletnym ślimakiem też nie jest) ale fajnie ruch złapany, skrzydełka rozmyte...
Początek niezły - teraz tylko trening i poznanie nowego szkiełka i... już :D

Zdjęcie oczywiście czysto treningowo-poznawcze więc nie ględzę o tle i takich tam ;)

ludzik82r
Początkujący

no fakt zrobiłem sporo zdjęć :D muszę wyczuć szkło i gdzieś najlepiej w plenerze bo z mojego małego okienka na poddaszu nie ma łatwo ale dziś 1 raz użyłem tego tele obiektywu

ludzik82r
Początkujący

nie wiem co jest na tych zdjęciach za smuga ...

właśnie chciałem ująć kroplę z kranu na sigmie i patrzcie co się dzieje ... dodam tylko że od foty bez smug do reszty zupełnie nic nie było zmieniane gdy kropla skapuje wtedy się to pojawia