Podziel się wrażeniami!
Witam mam swoją pierwszą lustrzankę od miesiąca i oto kilka fot które zrobiłem
Bądzcie wyrozumiali ...
Muszę tylko popytać którą sigmę wybrać. Czy tą, którą ty masz czy tą za 999zł, czy może spacer zooma 28-200.
sal 55-200co do obiektywów do 200mm nie chciałem ponieważ chyba lepiej już mieć taki który ma makro opcje ... a 18-70 mam już , później zamieżam tylko dokupić jakiś 17-50 z dużą jasnością
No ostatnia woda
A smugi wyglądają na jakieś odbicie światła - trudno powiedzieć bo nie wiem jakie oświetlenie tam miałeś. W każdym razie ja bym się nie przejmował Też mi się kiedyś coś takiego (podobnego) przytrafiło przy próbach kropelkowych i już się później nie powtórzyło
ludzik82r napisał(a):
co do obiektywów do 200mm nie chciałem ponieważ chyba lepiej już mieć taki który ma makro opcje ..
doslav napisał(a):
No ostatnia woda
A smugi wyglądają na jakieś odbicie światła - trudno powiedzieć bo nie wiem jakie oświetlenie tam miałeś. W każdym razie ja bym się nie przejmował Też mi się kiedyś coś takiego (podobnego) przytrafiło przy próbach kropelkowych i już się później nie powtórzyło
kris napisał(a):
ludzik82r napisał(a):
co do obiektywów do 200mm nie chciałem ponieważ chyba lepiej już mieć taki który ma makro opcje ..
kiedyś podepniesz prawdziwy obiektyw macro i zobaczysz o co chodzi i dlaczego to co napisałeś dla wielu nie jest jakimś wielkim atutem
a co do dużej jasności - jestem na tak pod warunkiem, że jakość zdjęć na tym nie cierpi
ludzik82r napisał(a):
doslav napisał(a):
No ostatnia woda
dzięki
kris napisał(a):
ludzik82r napisał(a):
kiedyś podepniesz prawdziwy obiektyw macro i zobaczysz o co chodzi i dlaczego to co napisałeś dla wielu nie jest jakimś wielkim atutem
a co do dużej jasności - jestem na tak pod warunkiem, że jakość zdjęć na tym nie cierpi
no tylko ze taki jest strasznie drogi a tu widzę że działa to przyjemniej niż ten co mam 18-70 + soczewki
drogi ?
można dorwać minolta 50mm 2.8 macro w porównywalnej cenie
a, że lepszy niż kit (skala macro) to mnie nie dziwi. Dobrze, że jesteś zadowolony bo przecież o to chodzi
no mam jeden obiektyw do zuma i lepszego makro niż miałem więc jest , w grudniu pomyśle o zamienniku na ten kit 18-70
przed zakupami warto pooglądać, troszkę poczytać (ostrożnie ), wziąć do łapek, strzelić kilka fotek i mieć 200% pewności, że to jest TO
ok będę pamiętał