Podziel się wrażeniami!
Na początek ode mnie kilka zdj. z akcentami jesieni. Jak na razie to robione z kitowym obiektywem 18-70
fot.1 :smileyarrow:" target="_blank
fot.2 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 (wariant II) :smileyarrow:" target="_blank
fot.4 :smileyarrow:" target="_blank
krikus napisał(a):
Na początek ode mnie kilka zdj. z akcentami jesieni. Jak na razie to robione z kitowym obiektywem 18-70
fot.1 :smileyarrow:" target="_blank
fot.2 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 (wariant II) :smileyarrow:" target="_blank
fot.4 :smileyarrow:" target="_blank
Ok, ale te ograniczenia do 400kb mnie jakoś zraziły, więc postanowiłem zapodać je z zewnętrznego serwera. Nie chciałem wklejać jakichś "znaczków" tylko zdj o rozdzielczości na której widać i można oceniać jakość szczegółów, detali
krikus napisał(a):
Ok, ale te ograniczenia do 400kb mnie jakoś zraziły, więc postanowiłem zapodać je z zewnętrznego serwera. Nie chciałem wklejać jakichś "znaczków" tylko zdj o rozdzielczości na której widać i można oceniać jakość szczegółów, detali
nie sądzę, zdjecia które są wstawiane maja bardzo małą rozdzielczość, trudno na nich oceniać szczegóły detali i jakość. Poza tym kompresja zdj do takiej objętości bardzo negatywnie wpływa na ich jakość Wstawiane do oceny zdjęcia powinny mieć długość przynajmniej 700-800 pix krótszy bokkris napisał(a):
od kilku miesięcy jest 400KB i uważam, ze jest to w sam raz.
krikus napisał(a):
nie sądzę, zdjecia które są wstawiane maja bardzo małą rozdzielczość, trudno na nich oceniać szczegóły detali i jakość. Poza tym kompresja zdj do takiej objętości bardzo negatywnie wpływa na ich jakość Wstawiane do oceny zdjęcia powinny mieć długość przynajmniej 700-800 pix krótszy bok
Następne zdj jak się mi zmieszczą w tym limicie, w sensownej rozdzielczości to je wstawię
Tak jak Kris napisał zdjęcia są za duże...w zupełności wystarcza 800x530-540px i w ps-ie bardzo rzadko się zdarza przy tym rozmiarze przekroczyć 400kb ja na swoich zdjęciach jakoś nie widzę utraty szczegółów...
A jeśli chodzi o zdjęcia, które wstawiłeś to są one nijakie za dużo dzieje się w kadrze pierwsze zdjęcie jest nieostre na drugim tło odwraca uwagę 3 i 4 różnią się od siebie kontrastem i są takie sobie, poucinane liście nie wyglądają najlepiej i znowu tło jest zbyt wyraźne odciąga uwagę od pierwszego planu na ost zdjęciu w zasadzie to nie bardzo wiem co chciałeś pokazać jeśli pojedynczy liść to za szeroko jeśli gałąź to uciąłeś ją i nie wygląda to dobrze...
Najpierw przeczytałem dyskusję następnie obejrzałem fotki. Nastawiłem się, że czeka mnie coś profi, bo tyle szumu o jakość odwzorowania detali, a tu niestety ... liście, po prostu liście. Ciekawy przedmiot broni się własną ciekawą formą), a liść jak to liść, by zaciekawił musi być ukazany w ciekawym ujęciu, kolorystyce itd. Na twoich zdjęciach mamy przypadkowe pstryki które nie przyciągają uwagi. Moja rada ( za Krisem) dostosuj się do regulaminowych rozmiarów, bo faktycznie nikomu nie będzie się chciało klikać w linki i się nie zrażaj tym co tu piszemy tylko dawaj kolejne fotki.
PS. tylko liści już nie wklejaj
TMiN napisał(a):
nie zrażaj tym co tu piszemy tylko dawaj kolejne fotki.
PS. tylko liści już nie wklejaj
krikus napisał(a):
Nie chciałem wklejać jakichś "znaczków" tylko zdj o rozdzielczości na której widać i można oceniać jakość szczegółów, detali