Podziel się wrażeniami!
od niedawna zacząłem przygode z fotografią i postanowiłem założyci tutaj swoją galerie gdzie będę pokazywał moje prace.
Więc podaję waszej oceni moje zdjęcia zacznę od lotnicwa
6 jak najbardziej
5 jakby nieostra i zbyt centralna
4 najlepsza
naprawdę fajna wrzuta, ładne kadry i kolory, choć 5 troszkę ciemnawa
6 bardzo fajna
dzięki za komentarze i wrzucam kolejne trzy fotki do oceny
Witam
Co do roślinek. Ładnie komponujesz ujęcia. Jedna uwaga wspólna dla: 4,7 i 9 i w zasadzie 8 też.
Unikaj ostrego światła. Fotografując kwiaty korzystaj z miękkiego i rozproszonego oświetlenia. W pomieszczeniu wystarczy zasłonić okno białym materiałem a w terenie poczekać na chmury albo użyć prostego dyfuzora. Ostre światło spowodowało, że straciłeś cenne szczegóły a fragmenty roślin (płatki) są płaskie, nie widać faktury. Cały kwiat wydaje się zaś być płaski, brakuje mu głębi, trójwymiarowości.
Fotografowanie z ostrym światłem (pod światło) jest możliwe i daje ciekawe efekty ale wymaga dużej wprawy i nie jest łatwe.
Widzę też brak ostrości. Na pewno spowodowane to jest w dużej mierze brakiem statywu. A może się mylę?
Najładniejsza 6-ka
Pozdrawiam
1 - dobre panoramowanie.
2 - fajne, ale za dużo jest nad helikopterem wolnej przestrzeni
no i jak na akcje ratunkową, średnio wypada nie pokazać ratunku (tego co się dzieje na końcu liny)
3 - ot pstryczek wodospadowy
4 -płotek fajny, ale można pokazać go lepiej - teraz za dużo sie dzieje na tym zdjęciu. Może mniejsza GO by pomogła
pomyliła Ci się numeracja
kwiatki:
4 - nic ciekawego, ale że Ci się chciało z tym tłem
5 - jaśniej i byłoby lepiej
6 -jak w 4
7 - coś za bardzo wyostrzone
8 - szkoda, że na samym dole (w samym rogu) jest lilia, ale lepiej tak niż na samym środku
co ja tu dużo mogę napisać, poprzednicy wyczerpali temat
ale ogólnie wrzuta tak czy owak fajna
dzieki za obejrzenie moich zdjęć i odwiedzenie mojej galeri
Do Krisa apropo 4 i 6 to tła nie zmieniałem w żadnym programie graficznym . Poprostu robiłem zjęcia na czarnym tle
to dobrze