Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich posiadaczy sony alfa. Zdjęcia które zamieszczam wykonuję alfą a300. Zdjęcia tym aparatem robię od roku i bardzo potrzebuję rad doświadczonych fotografów abym mógł robić je coraz lepsze. Komentujcie i wyzywajcie ile wlezie bo tylko dobry opieprz daję motywacje...
a gdzie te zdjęcia?
Kilka zdjęć na początek
i jeszcze kilka
Witam na forum
Tak najbardziej ujęła mnie 2 - bardzo przyjemny portret.
Witam na forum
No z tym opieprzem to może być trudno bo nie jest tak źle
Ale do rzeczy... Tak na moje amatorskie oko to:
1/ Faktycznie ciemno... No i trochę jednak bym się bardziej w prawo skierował bo za dużo tego czystego nieba po lewej stronie. Rozumiem, że chciałeś pokazać kontrast pomiędzy tym co było a tym co nadchodzi ale...
2/ No tutaj to już całkiem fajnie... by było. Gdybyś z tym nasyceniem się jednak troszeczkę opanował Założę się, że Twoja pociecha nie jest w naturze taka różowa. Bardzo różowa... Poza tym zdjęcie mi się podoba (modelka też ) - a to co wyżej opisane - łatwo jest poprawić.
3/ Dla mnie w sam raz (z tym, że ja tam lubię ciut ciemniej) i podoba się bardzo
4/ Sympatyczny pstryk. Albumowy
5/ To jest według mnie najlepsze Podoba mi się do tego stopnia, że nic bym tam nie poprawiał. Miękkie i klimatyczne
6/ Tu też bym się troche kolorków czepiał... No i biedronka się w GO nie zmieściła Zresztą w ogóle jakoś tak trochę nieostro - co?
A poza tym - witam również na forum No i czekam na następne wrzuty bo zapowiada sie ciekawie...
Może faktycznie przesadziłem z tym nasyceniem, trochę na artyzm postawiłem. Tu macie oryginał
i następne
i...