anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Marek - Uchwycone światła świata i życia

quitem
Początkujący

Marek - Uchwycone światła świata i życia

Witam wszystkich posiadaczy sony alfa. Zdjęcia które zamieszczam wykonuję alfą a300. Zdjęcia tym aparatem robię od roku i bardzo potrzebuję rad doświadczonych fotografów abym mógł robić je coraz lepsze. Komentujcie i wyzywajcie ile wlezie bo tylko dobry opieprz daję motywacje...

44 ODPOW. 44
Meler-----
Początkujący

quitem napisał(a):

Może faktycznie przesadziłem z tym nasyceniem, trochę na artyzm postawiłem. Tu macie oryginał

oryginał najlepszy... mam na mysli wywolanie, im mniej przy zdjeciu obrobki tym lepiej na papierze ;) pozdro!

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

mógłbyś zapodać coś z Pleszewa ;)
byłem tam na dłużej ze 20 lat temu a ostatnio tylko parę razy przelotem
mam tam dość bliską i raczej znaną rodzinkę :nauseated_face:

Creatoor
Początkujący

Witam
Bardzo ciekawe zdjęcia. Podoba mi się, że nie jesteś monotematyczny. Masz dobre oko, umiesz dostrzegać to co innym może wydawałoby się banalne w niecodzienny sposób. Nawet z migawek potrafisz zrobić coś dobrego. Co do niuansów technicznych to inni się już wypowiedzieli.
Pozdrawiam

quitem
Początkujący
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

a dziękuję
bardzo miłe fotki :thumbsup:

quitem
Początkujący

W nowym roku pewne zmiany...

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Przez ten brak tła zaburzyło mi się kompletnie widzenie perspektywiczne :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

doslav napisał(a):

I nie wiem teraz czy ten pies to naprawdę taaaaaki ogromny, czy też wrażenie tylko takie? :D

Według mnie to tylko takie wrażenie a raczej taki efekt, szczególnie przy tej ogniskowej i ogólnie przy szerokim kącie.
IMO ten efekt jest bardzo nienaturalny. Głowa psa dość duża w stosunku do jego ciała. Natomiast Pani ma większe rękawiczki niż ma je w rzeczywistości jak mniemam. Są one też dość spore na tym zdjęciu.

Lepsza byłaby większa ogniskowa i pójść w dalsze miejsce, żeby zrobić zdjęcie.

Pozdrawia Starosta :grin:
quitem
Początkujący

Widzę że osiągnołem zamierzony cel! Lampa błyskowa i szeroki obiektyw, a raczej konwerter tylko wzmocniły zamierzony cel.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

SZFENDAK napisał(a):

z Pleszewa ;)
mam tam dość bliską i raczej znaną rodzinkę

Czyżby Suchoccy?
Też mam tam rodzinę, choć może mniej znaną.
A fotki sympatyczne :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator