Podziel się wrażeniami!
Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.
Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp
Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.
43 moze byc troche za krotki czas to fakt ale tez jak dla mnie podziw ze tak blisko podszedl pod ten wodospad 18mm to jak dla mnie byl przed wodospadem jakies 30 40 cm to sie nazywa poświecenie zeby zrobic dobra fote narażając zdrowie jak i sprzet
Pozdrawiam
46 "leci" w lewo.
Poza tym... no widoczki. Widokówki. W miarę poprawne. Bez zachwytów. Mam wrażenie, że trochę ciemne, ale może to mój monitor (staruszek z niego).
Artur Gniezno, Tadeusz - dzięki za odwiedziny, wyrażenie swojej opinii i słów uznania.
Tadeusz napisał(a):
Poza tym... no widoczki. Widokówki. W miarę poprawne. Bez zachwytów.
nieostre te ważki
cześć,
przysłonę przy 50, 51 siakieś f/13 i mocno aparat w łapie...
przy 48, 49 ostrość tak sobie, pobawiłbym się w kadrowanie, przy 49 w pionie artystka cyrkowa ;]
Pozdrawiam.
Straszne przepały i jak wspomniano brak ostrości . Ogólnie naMethos napisał(a):
Dziś dla odmiany troszkę stworzeń latających - jak zwykle zapraszam do komentowania.
Witam
Fajnie, że coraz więcej osób przegląda moją galerię i pozostawia słowo. Dziękuję. Każde komentarze analizuję i próbuję wyciągnąć wnioski patrząc na nowo na wystawione zdjęcia. I tak:
pawelszymanski6 napisał(a):
nieostre te ważki
Amtrak napisał(a):
przy 48, 49 ostrość tak sobie
Bertone napisał(a):
i jak wspomniano brak ostrości
Amtrak napisał(a):
przysłonę przy 50, 51 siakieś f/13 .
Bertone napisał(a):
Straszne przepały
52 lepsze moim zdaniem od 53 i tyle w sumie
pozdro
52 lepsze moim zdaniem od 53 i tyle w sumie
pozdro
Na fotkach z łabędziami są trochę za duże kontrasty (za jasne światło) wg mnie, ale pierwsza jest ok