Podziel się wrażeniami!
Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.
Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp
Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.
103-ładnie wyszło
Witam
Dziś mała wrzutka 'Modelinek' (podoba mi się ta nazwa) z MTŁ w formie portretów.
Ekspertów od tego tematu (i nie tylko zresztą ) proszę o info dot przede wszystkim kadrowania. Inne uwagi również mile widziane.
I jeszcze kącik Piracki.
Umieszczenie osób w karze ok.
Ale balans bieli i tło w tych zdjęciach - totalna klapa.
Klapy za modelkami nie widziałem na tych zdjęciach
Za chłopakami, balans bieli i tło leży o ile WB jeszcze się wyciągnie z RAW'a tak tło już nie bardzo...
Na niektórych też nie gra mi coś z ostrością, np. 108 wydaje się przeostrzone
Za chłopakami, balans bieli i tło leży o ile WB jeszcze się wyciągnie z RAW'a tak tło już nie bardzo...
Dziękuję Panowie za odp.
Tak z tła i balansu bieli sobie zdawałem sprawę, że nie są dobre - ale jak napisałem - bardzie interesowało mnie kadrowanie.
W związku z powyższym wrzucam kolejną porcję.
.....
wrzucę jak będzie działać .
Coś nie tak z tymi zdjęciami, jakby nieostre i jeszcze do tego bardzo mocno rzucają się w oczy defekty skóry modelek.