anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Methos - konkurs - Street Art 3D

Methos-----
Początkujący

Methos - konkurs - Street Art 3D

Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.

Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę :c10 ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp

Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.

123 ODPOW. 123
Methos-----
Początkujący

Methos napisał(a):

Dziękuję Panowie za odp.
Tak z tła i balansu bieli sobie zdawałem sprawę, że nie są dobre - ale jak napisałem - bardzie interesowało mnie kadrowanie.
W związku z powyższym wrzucam kolejną porcję.

..... :c7

wrzucę jak będzie działać .

Witam
Wrzutka działa - więc proszę - jw.

Niniel
Początkujący

Te są dużo lepsze od poprzedniej wrzuty. W sumie to chyba 116 jest najciekawsze (fajnie to światło pada), ale pozostałe też przyjemne :)

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Fajna wrzutka :c4

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

116 - nie da się ukryć mnie się najbardziej widzi ze względu na słońce a oczetach. Jak dla mnie oryginalne.

ArturGniezno
Początkujący

ostatnia partia znaczaco odbiego od poprzedniej może dlatego że Karolek był podpięty:)

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

116 :c4

Poprzednie - prostym zabiegiem, byłaby lekka desaturacja. Zdjęcie koloru (nawet minimalne) zbliżyłoby pewnie kolor skóry do naturalnego.

Methos-----
Początkujący

Niniel napisał(a):

Te są dużo lepsze od poprzedniej wrzuty. W sumie to chyba 116 jest najciekawsze (fajnie to światło pada), ale pozostałe też przyjemne :)

Rutek68 napisał(a):

Fajna wrzutka :c4

10zer napisał(a):

116 - nie da się ukryć mnie się najbardziej widzi ze względu na słońce a oczetach. Jak dla mnie oryginalne.

Deviant napisał(a):

116 :c4 ....

Panowie - cóż mogę powiedzieć - tylko DZIĘKUJĘ :c22

ostatnia partia znaczaco odbiego od poprzedniej może dlatego że Karolek był podpięty:)

I tu jest pies "odgrzebany" :smileymrgreen:
Zgadza się - przy tych fotkach śmigałem z Krisową CS-ką 135mm f1.8 - co z resztą zauważyliście.

Ale aby nie było, że tylko z CS'a fajne foty się cyka (... dlaczego ja się oszukuję? :c5 :c7 ...) ;) kolejna fotka z mojego SAL 18-250.

kici kici kiiiiciiiii ...

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Methos napisał(a):

I tu jest pies "odgrzebany" :nauseated_face:

A moim zdaniem zbyt wielką uwagę do tego przykładasz....oprócz mniejszej głębi ostrości jaką niewątpliwie daje 135/1.8 kadry są na podobnym poziomie.

Ostatnie jest poruszone.

Misiek025
Początkujący

106 -113 mi nie podchodzą , ale w kolejnej serii 116 podoba mi się .

Methos-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

Methos napisał(a):

I tu jest pies "odgrzebany" :nauseated_face:

A moim zdaniem zbyt wielką uwagę do tego przykładasz....

Normalnie jak amator :D ... ale przecież nim jestem i prawdopodobnie większość z nas na forum również prawda ? :c8 ;)
Uczmy się uczmy i dziękujmy za rady :c22 Ja jestem wdzięczny za każdą radę/uwagę. Osobiście uważam że to motywuje. A najważniejsze jest to, iż padła odpowiedź pozytywna na moje wcześniejsze pyt dot kadrów. :smileymrgreen:

Jednak powiedzmy sobie szczerze - gdyby sprzęt rzeczywiście nie był waży, to po co go tyle rodzajów, co? Umiejętności + sprzęt = piękne foty! :smileymrgreen:

Misiek025 napisał(a):

106 -113 mi nie podchodzą , ale w kolejnej serii 116 podoba mi się .

:c22

Ok - dziś zmiana tematu ... ( no może nie do końca - bo wspomnę ponownie no sprzęcie :c5 )
Z portretów przenosimy się w bardzie przyziemny temat - kwiatki :c10
I tu dwie nowości: Primo - temat, którego wcześniej nie ruszałem; Secundo - nowe szkiełko 85mm f2,8 z którego uczę się strzelać :)

Jak zawsze gorąco zachęcam do oceny i dyskusji.