Podziel się wrażeniami!
Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.
Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp
Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.
Methos napisał(a):
Dziękuję Panowie za odp.
Tak z tła i balansu bieli sobie zdawałem sprawę, że nie są dobre - ale jak napisałem - bardzie interesowało mnie kadrowanie.
W związku z powyższym wrzucam kolejną porcję.
.....
wrzucę jak będzie działać .
Te są dużo lepsze od poprzedniej wrzuty. W sumie to chyba 116 jest najciekawsze (fajnie to światło pada), ale pozostałe też przyjemne
Fajna wrzutka
116 - nie da się ukryć mnie się najbardziej widzi ze względu na słońce a oczetach. Jak dla mnie oryginalne.
ostatnia partia znaczaco odbiego od poprzedniej może dlatego że Karolek był podpięty:)
116
Poprzednie - prostym zabiegiem, byłaby lekka desaturacja. Zdjęcie koloru (nawet minimalne) zbliżyłoby pewnie kolor skóry do naturalnego.
Niniel napisał(a):
Te są dużo lepsze od poprzedniej wrzuty. W sumie to chyba 116 jest najciekawsze (fajnie to światło pada), ale pozostałe też przyjemne
Rutek68 napisał(a):
Fajna wrzutka
10zer napisał(a):
116 - nie da się ukryć mnie się najbardziej widzi ze względu na słońce a oczetach. Jak dla mnie oryginalne.
Deviant napisał(a):
116 ....
Methos napisał(a):
I tu jest pies "odgrzebany"
106 -113 mi nie podchodzą , ale w kolejnej serii 116 podoba mi się .
Lajam napisał(a):
Methos napisał(a):
I tu jest pies "odgrzebany"
A moim zdaniem zbyt wielką uwagę do tego przykładasz....
Misiek025 napisał(a):
106 -113 mi nie podchodzą , ale w kolejnej serii 116 podoba mi się .