anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Methos - konkurs - Street Art 3D

Methos-----
Początkujący

Methos - konkurs - Street Art 3D

Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.

Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę :c10 ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp

Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.

123 ODPOW. 123
ArturGniezno
Początkujący

43 moze byc troche za krotki czas to fakt ale tez jak dla mnie podziw ze tak blisko podszedl pod ten wodospad 18mm to jak dla mnie byl przed wodospadem jakies 30 40 cm to sie nazywa poświecenie zeby zrobic dobra fote narażając zdrowie jak i sprzet

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

46 "leci" w lewo.
Poza tym... no widoczki. Widokówki. W miarę poprawne. Bez zachwytów. Mam wrażenie, że trochę ciemne, ale może to mój monitor (staruszek z niego).

------------------------------
fotoamator
Methos-----
Początkujący

Artur Gniezno, Tadeusz - dzięki za odwiedziny, wyrażenie swojej opinii i słów uznania.

Tadeusz napisał(a):

Poza tym... no widoczki. Widokówki. W miarę poprawne. Bez zachwytów.

Tak. Widoczki jak widoczki ale ... zatęsknimy za nimi po sezonie ... zatęsknimy ... :)

Dziś dla odmiany troszkę stworzeń latających - jak zwykle zapraszam do komentowania.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

nieostre te ważki

profile.country.GB.title
Amtrak
Użytkownik

cześć,

przysłonę przy 50, 51 siakieś f/13 i mocno aparat w łapie...
przy 48, 49 ostrość tak sobie, pobawiłbym się w kadrowanie, przy 49 w pionie artystka cyrkowa ;]

Pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Methos napisał(a):

Dziś dla odmiany troszkę stworzeń latających - jak zwykle zapraszam do komentowania.

Straszne przepały i jak wspomniano brak ostrości . Ogólnie na :c9

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Methos-----
Początkujący

Witam
Fajnie, że coraz więcej osób przegląda moją galerię i pozostawia słowo. Dziękuję. Każde komentarze analizuję i próbuję wyciągnąć wnioski patrząc na nowo na wystawione zdjęcia. I tak:

pawelszymanski6 napisał(a):

nieostre te ważki

Amtrak napisał(a):

przy 48, 49 ostrość tak sobie

Bertone napisał(a):

i jak wspomniano brak ostrości

zgodzę się co do 48 i 49 - jednakże obiekt jest mały i za cholerkę nie mogłem 'trafić' w głowę - statecznie wyszło na to że nogi lub skrzydła zostały ustrzelone - co w przypadku bujającego się kajaka uważam za niezły wyczyn :D

Amtrak napisał(a):

przysłonę przy 50, 51 siakieś f/13 .

50,51 - tu z premedytacją celowałem tylko - zgodnie z numeracją - w głowę oraz 'łopatki'.
Nie chciałem ukazać ważki całej ostrej - tylko wybrany element ciała. Takie a'la makro ...

Bertone napisał(a):

Straszne przepały

? Prosiłbym o rozwinięcie myśli.

A w między czasie kolejne fotki - łabędziowe.

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

52 lepsze moim zdaniem od 53 i tyle w sumie
pozdro

Methos-----
Początkujący

52 lepsze moim zdaniem od 53 i tyle w sumie
pozdro

:c22

Dziś tematyka bliższa gwiazd - Toruńskie Planetarium.

PS - zauważyłem że wyleciały EXF dla fotek - podaję:
fot.54 = A330; f/6,3; 40mm; ISO-800; 1/13
fot.55 = A330; f/3,5; 18mm; ISO-800; 1/3

grzechoslaw
Początkujący

Na fotkach z łabędziami są trochę za duże kontrasty (za jasne światło) wg mnie, ale pierwsza jest ok :)